Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Barclays rekent op tegenwind in tweede helft 2020

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Barclays verwacht in de tweede helft van het jaar meer last te krijgen van tegenwind door uitstaande leningen van klanten waarvan nog maar de vraag is hoeveel geld daarvan terugkomt. Daarvoor waarschuwt de grote Britse bank vooruitlopend op de cijfers die het later deze maand bekendmaakt.

Barclays spreekt van uitdagende marktomstandigheden. De bank zal waarschijnlijk een stijging van CET1-kapitaalratio rapporteren tot 14 procent, in tegenstelling tot 13,1 procent in het eerste kwartaal. De CET1-ratio zet het kapitaal van de bank af tegen de bezittingen.

Britse banken staan ??voor ongekende uitdagingen, aangezien de coronacrisis veel bedrijven naar de afgrond duwt. Daardoor worden kredietverstrekkers gedwongen voorbereidingen te treffen om waarschijnlijke verliezen te dekken. Barclays boekte in april al een last van 2,1 miljard Britse pond, de grootste kwartaalvoorziening in een decennium. Nieuwe boekhoudnormen bemoeilijken ook de inspanningen van banken om te anticiperen op de gevolgen voor bedrijven en consumenten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 juli 2020 16:22
    Ik denk ook heel veel vastgoed, er was daar al sterke teruggang in huizen, kantoren en winkels.

    Net als in Nederland: eerst de automatische incasso eraf("De automaat stopzetten"), daarna 3 of 6 maanden uitstel vragen, daarna kwijtschelding vragen, daarna een discount van 40% op de oude huur stampvoeten....
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links