Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Positief nieuws over NIBC'

Gepubliceerd op 13 juli 2020 10:07 | Views: 5.247 | Onderwerpen: NIBC

AMSTERDAM (AFN) - Dat het zakenbank NIBC en investeerder Blackstone is gelukt overeenstemming te bereiken over het gewijzigde overnamebod is positief nieuws. Dat concluderen kenners van ING in een reactie.

De analisten stellen dat in het persbericht geen melding meer wordt gemaakt van 'Transaction related business plan, waar dat bij eerdere berichten van NIBC wel melding van werd gemaakt. Volgens ING betekent dat dit dus niet langer een twistpunt is, gelet op het gewijzigde bod.

Niet alleen is overeenstemming bereikt over het bod van 7,53 euro per aandeel, waarvan 0,53 euro als dividend. Ook meldt NIBC dat bestuur en de raad van commissarissen unaniem achter het voorstel staan. Verder meldde de zakenbank dat de grootste aandeelhouders JF Flowers en Reggeborgh akkoord zijn, net als de Europese Commissie.

Akkoord

Blackstone bereikte eerder dit jaar een akkoord om NIBC over te nemen voor 9,85 euro per aandeel inclusief dividend. NIBC besloot, na een oproep daartoe van de toezichthouders, echter voorlopig geen dividend uit te keren vanwege de coronacrisis. Daarop ging Blackstone opnieuw onderhandelen met de grootaandeelhouders van de Haagse bank en rolde er een lager bod uit. Daarmee wordt NIBC gewaardeerd op 1,1 miljard euro.

ING blijft bij zijn hold-advies op NIBC met een koersdoel van 7,53 euro. Het aandeel noteerde maandag omstreeks 09.55 uur 3,7 procent hoger op 7,30 euro.

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. Claude Hommel 13 juli 2020 10:41
  Wat is hier positief aan? NIBC wordt voor een flutprijs verkocht. Het oorspronkelijke bod was al niet superhoog. Nu wordt de corona crisis aangegrepen om NIBC voor nog minder in handen te krijgen. Het spelletje is goed gespeeld door Blackstone. Ik vind het vreemd dat Reggeborgh instemt met dit lage bod.
 2. toontjeavanti 13 juli 2020 10:56
  quote:

  Bosche marktkoopman schreef op 13 juli 2020 10:50:


  Tegenwoordig is alles positief nieuws dus wat zeur je.


  Voor jou is misschien alles positief, maar als aandeelhouder van NIBC voel ik me toch wel genaaid door Blackstone. Dit gaat niet over een paar dubbeltjes maar over € 2,32 per aandeel.

 3. forum rang 5 Kees1 13 juli 2020 11:34
  Voor kleine aandeelhouders NIBC is dit goed nieuws. Het bod van Blackstone is royaal te noemen. Wanneer je de koers van ING of ABN per 1 januari 2020 vergelijkt met de huidige koers en een vergelijkbaar verlies berekent over de koers van NIBC per 1 januari dan kom je uit op EUR 3,75 of iets dergelijks zonder bod op NIBC. Spekkopers dus.
 4. T3 T3 T3 13 juli 2020 11:50
  quote:

  Kees1 schreef op 13 juli 2020 11:34:


  Voor kleine aandeelhouders NIBC is dit goed nieuws. Het bod van Blackstone is royaal te noemen. Wanneer je de koers van ING of ABN per 1 januari 2020 vergelijkt met de huidige koers en een vergelijkbaar verlies berekent over de koers van NIBC per 1 januari dan kom je uit op EUR 3,75 of iets dergelijks zonder bod op NIBC. Spekkopers dus.  Compleet onzin natuurlijk. Bank aandelen staan nu tijdelijk laag vanwege het corona effect. Over 3 jaar ( of wanneer dan ook) is het een heel ander verhaal. Nu wordt je gedwongen om tegen een appel en ei te verkopen. Bij ING en ABN komt het op termijn weer helemaal goed. Bij NIBC verdwijnt dit verschil in de zakken van Blackstone. Dat is het grote verschil.
 5. forum rang 5 Kees1 13 juli 2020 11:53
  quote:

  T3 T3 T3 schreef op 13 juli 2020 11:50:


  [...]


  Compleet onzin natuurlijk. Bank aandelen staan nu tijdelijk laag vanwege het corona effect. Over 3 jaar ( of wanneer dan ook) is het een heel ander verhaal. Nu wordt je gedwongen om tegen een appel en ei te verkopen. Bij ING en ABN komt het op termijn weer helemaal goed. Bij NIBC verdwijnt dit verschil in de zakken van Blackstone. Dat is het grote verschil.


  Dan steek je de opbrengst in je zak en koop je er ING of ABN voor terug. Dan ben je in ieder geval een spekkoper want dan heb je nu voor ruim EUR 7 kunnen uitstappen.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare