Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Cijfers AkzoNobel beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 13 juli 2020 09:42 | Views: 2.454

Akzo Nobel 11 aug

83,90 +1,70 (+2,07%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten van verfproducent AkzoNobel over het tweede kwartaal vielen beter uit dan verwacht, ondanks duidelijke dalingen van de winst en omzet. Dat schrijft KBC Securities. De Belgische bank verhoogt zijn koersdoel van 80 naar 85 euro en handhaaft het accumulatie-advies.

De omzetdaling van 19 procent was volgens de bank redelijk in lijn met de verwachtingen. De daling van het operationeel resultaat met 22 procent viel aanzienlijk beter uit dan verwacht, aldus KBC, dat zelf op een min van 34 procent had gerekend. KBC zegt dat AkzoNobel de druk van de coronacrisis goed wist te compenseren met onder meer kostenbesparingen.

ING was eveneens te spreken over de resultaten van AkzoNobel en zegt dat er ruimte is om de verwachtingen voor het gehele jaar opwaarts bij te stellen. Het advies is buy en het koersdoel staat op 90 euro.

Boven verwachting

De Duitse zakenbank Baader zegt dat de winst ruim boven verwachting was, geholpen door kostenbesparingen en lagere grondstofkosten. Het advies staat op buy.

Het onverwachte tussentijdse handelsbericht van AkzoNobel viel goed bij beleggers in Amsterdam. Het aandeel noteerde maandag omstreeks 09.50 uur een plus van 3,6 procent op 83,74 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare