Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Yellen twijfelt over groeidoelstelling Trump

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve twijfelt aan de haalbaarheid van de doelstelling voor een economische groei in de Verenigde Staten van jaarlijks 3 procent die president Donald Trump heeft uitgesproken. Dat zei Yellen donderdag in een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat.

Volgens Yellen zou het geweldig zijn als die doelstelling bereikt wordt, maar zou dat ook zeer uitdagend zijn. Trump wil dat doel behalen door onder meer belastinghervormingen, vermindering van regelgeving en investeringen in infrastructuur. Maar volgens Yellen is nog veel meer nodig, bijvoorbeeld een verbetering van het onderwijs om werknemers in de VS productiever te maken.

Yellen denkt dat het groeipotentieel van de Amerikaanse economie, 's werelds grootste, meer rond de 2 procent per jaar ligt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 13 juli 2017 21:13
    Waar Yellen ook een opmerking over heeft gemaakt is het begrotingstekort, die op lange termijn onhoudbaar is. Vandaag is bekend geworden dat het jaarlijkse tekort is opgelopen tot 700 miljard dollar, het grootste tekort sinds 2013 en nu snel groeiende. Dat zal ze ook gezien hebben. In een tijd dat de economie groeit en de Fed de rente opvoert, is dit een tikkende tijdbom. Maar niet alleen is in de VS de schuld hoog, ook nog steeds in China, Japan en veel Europese landen. Wanneer er iets tegen zit in de economie, zijn de overheden niet bij machte om deze te steunen met investeringen. De enige redding kan dan alleen zijn dat alle centrale banken ter wereld alle obligaties opkopen, omdat deze massaal gedumpt worden (angst voor in gebreke blijven van overheden). Maar wat is geld dan nog waard? Het is dan overigens eigen schuld van de centrale banken, de kunstmatig lage rente noopt niet tot bezuinigingen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links