Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcelor koploper in licht hogere AEX

Arcelor koploper in licht hogere AEX

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index aan het Amsterdamse Damrak ging donderdag licht vooruit onder aanvoering van staalproducent ArcelorMittal. De andere Europese beursgraadmeters lieten een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinsten op woensdag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 517,68 punten. De MidKap steeg ook 0,2 procent, tot 806,75 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stonden 0,1 procent hoger. De Londense FTSE verloor 0,1 procent.

ArcelorMittal klom 2,5 procent na een adviesverhoging door Deutsche Bank. Biotechnoloog Galapagos was de grootste daler onder de hoofdfondsen met een min van 0,6 procent. Boskalis won 0,9 procent. De baggeraar is samen met Van Oord een stap dichter bij een grote klus in de Baltische Zee. Het contract heeft een waarde van 250 miljoen euro. De helft daarvan gaat naar Boskalis.

MidKap

In de MidKap ging de producent van voedingsingrediënten en bioplastic Corbion aan kop met een plus van 2 procent. Voedingsbedrijf Wessanen sloot de rij met een verlies van 3,7 procent na een adviesverlaging door ING.

Daimler daalde in Frankfurt ruim 1 procent. Volgens de Duitse krant Süddeutsche Zeitung zijn meer dan 1 miljoen dieselvoertuigen van de autofabrikant betrokken bij het onderzoek naar sjoemelsoftware door de Duitse autoriteiten

Norwegian Air

In Olso kelderde Norwegian Air bijna 9 procent. De Noorse luchtvaartmaatschappij boekte in het afgelopen kwartaal minder winst dan verwacht. De Britse farmaceut AstraZeneca zakte 4 procent na berichten dat bestuursvoorzitter Pascal Soriot wil overstappen naar de Israelische branchegenoot Teva Pharmaceutical.

Alstom steeg in Parijs 1,8 procent. De Franse industriële groep zag de omzet in de eerste drie maanden van zijn gebroken boekjaar stijgen en handhaafde zijn doelstellingen. Het Franse supermarktbedrijf Casino won bijna 4 procent na een sterker dan verwachte omzetgroei in het tweede kwartaal.

De euro was 1,1431 dollar waard, tegen 1,1410 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent tot 45,23 dollar. Brentolie werd ook 0,6 procent goedkoper op 47,46 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    874,02
    -0,09% -0,77
  2. 23,640
    +0,72% +0,170

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links