Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street wacht op rentebesluit Fed'

'Wall Street wacht op rentebesluit Fed'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York gaan woensdag naar verwachting vlak tot licht hoger openen. De aandacht van beleggers gaat uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente verder verhogen.

Het rentebesluit wordt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) bekendgemaakt. Het zou de tweede renteverhoging van dit jaar zijn. Fed-voorzitter Jerome Powell komt later met een toelichting. Daarbij wordt nauwlettend gekeken naar opmerkingen over het toekomstige beleid. De Fed heeft aangegeven voor dit jaar op drie rentestappen te rekenen. In de markt wordt gespeculeerd dat de rente dit jaar vier keer verhoogd kan worden.

Time Warner en AT&T staan in de schijnwerpers. Na het slot van de beurshandel op Wall Street op dinsdag werd bekend dat een Amerikaanse rechter toestemming heeft gegeven voor de overname van mediaconcern Time Warner door telecomgigant AT&T. De deal ter waarde van 85 miljard dollar stuitte eerder op mededingingsbezwaren en beide bedrijven stapten daarop naar de rechter.

AT&T

De uitspraak rond Time Warner en AT&T heeft ook gevolgen voor Comcast en 21st Century Fox. Mediabedrijf Comcast zou een bod voorbereiden op grote delen van branchegenoot Fox, maar wilde alleen een bod doen als de deal tussen AT&T en Time Warner goedgekeurd zou worden. Met het bod gaat Comcast de concurrentie aan met Walt Disney dat eerder al een overnamedeal sloot met Fox voor de betreffende onderdelen. Naar verluidt komt Comcast woensdag met een formeel bod naar buiten. Dat voorstel van Comcast zou beduidend hoger zijn dan dat van Disney.

De dienstverlener op het gebied van belastingaangiftes H&R Block staat een forse koersval te wachten, na tegenvallende verwachtingen. De maker van medische apparatuur Stryker liet weten niet in gesprek te zijn met branchegenoot Boston Scientific over een overname. Eerder steeg Boston Scientific nog flink op de beurs naar aanleiding van geruchten over een overname.

Producentenprijzen

Op macro-economisch gebied werd bekend dat de Amerikaanse producentenprijzen in mei met 0,5 procent zijn gestegen op maandbasis. Economen hadden gemiddeld een stijging met 0,3 procent voorspeld.

De Dow-Jonesindex eindigde dinsdag een fractie lager op 25.320,73 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2786,85 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging 0,6 procent vooruit naar 7703,79 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links