Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

België wil vierde telecomspeler

Gepubliceerd op 13 jun 2018 om 09:47 | Views: 1.452 | Onderwerpen: België

KPN 17:29

2,76 0,00 (-0,04%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - België wil graag een vierde mobiele netwerkoperator op de markt. De Belgische minister van Telekom Alexander De Croo kijkt daarvoor naar de veiling van de mobiele frequenties van volgend jaar, waarbij een deel zou worden gereserveerd voor een nieuwe speler. Dat moet leiden tot meer concurrentie, meer datagebruik en lagere prijzen, aldus de minister.

Proximus, Orange en Telenet zijn momenteel actief op de mobiele telecommarkt. Binnen enkele jaren moet daar een vierde speler bijkomen. In het voorjaar van 2019 vindt de nieuwe spectrumveiling plaats. Naast de bestaande mobiele frequenties waarvan de licenties in maart 2021 aflopen, zullen ook nieuwe frequenties worden geveild, voornamelijk voor het gebruik van 5G vanaf 2020.

Het mobiele spectrum wordt geveild voor twintig jaar. Een nieuwe operator zou onmiddellijk kunnen starten met de bouw van een nieuw 5G-netwerk en andere operatoren stimuleren hetzelfde te doen, zo is de denkrichting van de minister. Bovendien zou het mogelijk zijn dat een vierde speler aan een redelijke prijs toegang krijgt tot kabel en glasvezel.

Het Nederlandse KPN nam in 2015 afscheid van de Belgische markt door de verkoop van dochteronderdeel Base aan Telenet voor ruim 1,3 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

België

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord