Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Toezichthouder uit zorgen pubdeal Heineken

Gepubliceerd op 13 juni 2017 09:05 | Views: 858 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 17:35

89,90 -0,22 (-0,24%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse mededingingswaakhond CMA wil concessies van Heineken bij de overname van de Britse pubs van Punch Taverns. CMA heeft 33 locaties gevonden waar de concurrentie tussen cafés door de deal in het geding komt. Heineken heeft nu tot 20 juni de tijd om met voorstellen te komen om de zorgen van de toezichthouder weg te nemen.

Volgens CMA dreigen in de betreffende pubs door gebrek aan rivalen in de directe omgeving prijsverhogingen en verslechtering van de service aan de klant. Heineken heeft direct laten weten met oplossingen te zullen komen.

Als Heineken hier overigens niet in slaagt, dan volgt een diepgaander onderzoek van CMA wat nieuwe vertraging voor het afronden voor de deal zou kunnen beteken. Die deadline werd eerder al uitgesteld vanwege de studie van CMA. De betrokken partijen houden nu vast aan hun eerdere verwachting om de overname voor eind augustus klaar te hebben.

De Nederlandse brouwer trekt 305 miljoen pond uit voor de circa 1900 pubs van Punch, zo werd eerder bekend. Heineken is al eigenaar van meer dan 1000 kroegen in Groot-Brittannië onder de noemer Star Pubs & Bars. De nieuwe zaken worden geïntegreerd in dat merk. Met de overname wordt Heineken de op twee na grootste kroeguitbater in het land.

De Britse toezichthouder heeft ook onderzocht of het assortiment aan bier en cider in de cafés van Punch mogelijk kleiner gaat worden als Heineken er straks de scepter zwaait. Die kans wordt echter gering geacht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare