Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen Azië overwegend in de plus

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen dinsdag overwegend omhoog. De technologiebedrijven in de regio lieten een gemengd beeld zien na de nieuwe koersverliezen onder de Amerikaanse branchegenoten op Wall Street. Beleggers hielden daarnaast de blik gericht op de Federal Reserve, die woensdag naar verwachting de rente in de VS zal verhogen.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio eindigde na een schommelende handelssessie 0,1 procent lager op 19.898,75 punten. Renesas Electronics klom bijna 11 procent. De Japanse chipfabrikant heeft de prijs van de aandelenuitgifte vastgesteld op 825 yen per aandeel. Dat is ongeveer 20 procent lager dan de slotkoers op maandag.

Toshiba ging 0,9 procent omlaag. Persbureau Reuters meldde dat de Amerikaanse technologiebedrijven Apple en Dell zich zullen aansluiten bij het consortium onder leiding van Foxconn dat een bod heeft gedaan op de chipdivisie van het Japanse technologieconcern.

De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,4 procent in de plus. De beurs in Shanghai won 0,4 procent en de Kospi in Seoul kreeg er 0,7 procent bij. In Sydney, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, steeg de All Ordinaries 1,5 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links