Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Microsoft neemt LinkedIn over

Microsoft neemt LinkedIn over

SEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - Microsoft koopt het zakelijke socialnetwerkbedrijf LinkedIn voor 26,2 miljard dollar (23,3 miljard euro). LinkedIn zal zijn naam, bedrijfscultuur en onafhankelijkheid behouden. Mede-oprichter en huidig topman Jeff Weiner zal ook leiding blijven geven aan het bedrijf, aldus Microsoft.

Microsoft verwacht de overname voor het einde van dit jaar af te ronden. Bij de deal, die volledig in contanten wordt afgewikkeld, krijgen aandeelhouders van LinkedIn per aandeel 196 dollar. Dat is bijna de helft meer dan de koers van LinkedIn bij het sluiten van de beurzen in New York op vrijdag.

Eerder gingen al geruchten dat Microsoft interesse had in LinkedIn. Microsoft-baas Satya Nadella noemde de netwerksite maandag een ,,fantastisch bedrijf''. Samen denken de twee bedrijven de groei van LinkedIn en de zakelijke softwareproducten van Microsoft te kunnen versnellen.

Grootste overname

Het gaat om één van de grootste overnames in de techsector ooit. Facebook telde in 2014 bijvoorbeeld nog 21 miljard dollar neer voor chatdienst WhatsApp.

LinkedIn is vooral interessant voor Microsoft omdat het 's werelds grootste netwerk is dat gebruikt wordt door banenzoekers en recruiters. LinkedIn slaagde er de afgelopen tijd ook in om meer gebruikers aan zich te binden. Nadella is sinds hij in 2014 topman werd van Microsoft bezig het concern interessanter te maken voor zakelijke klanten, met op cloudtechnologie gebaseerde diensten en producten.

Schulden

Microsoft financiert de deal door nieuwe schulden aan te gaan. Het concern stelt dat de transactie op korte termijn weinig gevolgen heeft voor de winstgevendheid. Vanaf 2019 zal de overname naar verwachting een bijdrage leveren aan een hogere winst.

De bestuursleden van zowel Microsoft als LinkedIn zeggen volledig achter de deal te staan. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door toezichthouders.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Media: Microsoft en OpenAI ontlopen Europese boete
  2. 10 apr Draait samenwerking Microsoft en OpenAI uit op rivaliteit?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Microsoft Corp

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 juni 2016 15:03
    LinkedIn verloor bij haar jaarcijfers de helft van haar beurswaarde naar 100 dollar. Op een outlook die geen 30% omzetgroei voorspelde maar 20%.

    Dat was de grootste sell off die ik zowat ooit heb gezien op een outlook die 'soft' was, maar niet extreem slecht om een halvering van de koers te rechtvaardigen.

    Paar maanden later kan Microsoft het kopen voor 200 dollar inclusief overname premie. Ik zou me toch genaaid voelen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Microsoft Corp

407,055 23 apr
+6,095 +1,52%
Premium

Draait samenwerking Microsoft en OpenAI uit op rivaliteit?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links