Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bankiers veroordeeld voor belastingfraude

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Zeven voormalige managers van Deutsche Bank zijn veroordeeld wegens belastingontduiking bij de handel in CO2-emissierechten. Een van de bankiers moet van de Duitse rechter drie jaar de cel in voor de criminele praktijken. De anderen ontlopen een verblijf in de gevangenis met voorwaardelijke straffen of boetes.

Het gaat om een schandaal dat een aantal jaar terug aan het licht kwam. De Duitse autoriteiten deden hiervoor tot twee keer toe een grote inval bij Deutsche Bank. Aanklagers onderzoeken nog vijftien andere werknemers en oud-medewerkers van het financiële concern. Met drie andere bankiers zijn schikkingen getroffen.

Ook de vorige maand teruggetreden topman van Deutsche Bank, Jürgen Fitschen, en oud-bestuurslid Stefan Krause zijn door de autoriteiten onder de loep genomen voor hun rol bij de fraude. Beiden hebben ontkend dat ze iets verkeerd gedaan hebben.

Affaire

Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, is al in 2010 gestopt met de handel in de emissierechten. Sindsdien is in totaal 220 miljoen euro aan onrechtmatige belastingkortingen terugbetaald aan de fiscus. Emissierechten zijn rechten die landen of bedrijven krijgen om vervuilende stoffen uit te stoten.

De affaire beperkte zich overigens niet alleen tot Deutsche Bank. De afgelopen jaren zijn in verband met deze zaak ook diverse andere personen veroordeeld. Zij werkten onder meer bij bedrijven die met Deutsche Bank in emissierechten handelden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 14 juni 2016 00:17
    De ECB verplicht o.a. de DNB ( Nederlandse Bank ) obligaties op te kopen van grote industriëlen, nadat de rente op staatsobligaties succesvol middels het opkoop-programma negatief is geworden, gaan we verder met die van de grote bedrijven.
    Daarvoor is de beslissingsbevoegdheid van de banken, middels de EU weggegeven aan nu Mijnheer Drakenstein ( Draghi = Draak ).
    De emissierechtenhandel is ook een uitvinding van de EU.

    Tot op heden hebben wij verzuimd om de heren politici die dit allemaal bekokstoofd hebben, al of niet onder dwang, op te sluiten.
    Landverraad is nml. wat het is om bevo0egdheden over je land weg te geven. Het is allemaal niet zo moeilijk, houd ht simple en sluit ze gewoon op, of maak er een echte waarheidscommissie van. Leuk als er bekend wordt hoe het echt in elkaar is gestoken en door wie.
    Daarom stem ik straks piratenpartij, eentje die voorstander is van een open overheid..

  2. forum rang 6 andre68 14 juni 2016 07:15
    quote:

    knax63 schreef op 13 juni 2016 23:53:

    Overheden stelen via pensioen fondsen door hun te verplichten obligaties met negatieve rente te nemen.
    normaal mens leent geen geld uit en betaalt rente. Alle staats obligaties zijn waardeloos en gaan min 90%
    En dat is historische te onderbouwen.
    Goed verwoord. Zo is het gewoon. En we accepteren het allemaal gewoon! Makke schapen. Van ons uitgestelde loon (= niet zichtbaar op maandelijkse loonstrook) worden 10-tallen procenten gestolen. Als op ons maandelijkse zichtbare loon een paar euro zou ontbreken zou de pleuris uitbreken.

    We worden bestolen van ons toekomstig kapitaal en we DOEN niets.
  3. [verwijderd] 14 juni 2016 07:31
    Banken (en grote fondsen?) mogen 'investeren' dmv leningen aan startups, consumenten (nu halen, pas over 2 jaar betalen, en leaseautos, natuurlijk) en ook studenten (leenstelsel) te verstrekken, met weliswaar een reserve in gestalte van bv. (staats)obligaties, maar in ieder geval met een betere rente en met hefboom, bij een lage risico want als de lening klapt waarborgen de ECB en overheiden als last resort. Dat is tenminste het plan en onderdeel van de neoliberale geldkreatie, overgenomen vanuit de VS.
    Het werkt hier alleen niet zo als gewenst.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links