Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO onderuit in lagere AEX-index

Gepubliceerd op 13 mei 2020 16:04 | Views: 2.699 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 14:05

7,90 -0,11 (-1,35%)

AEX 14:20

574,24 +2,06 (+0,36%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag op verlies. Daarbij viel vooral de stevige min van ABN AMRO op. De bank boekte afgelopen kwartaal een groter dan verwacht kwartaalverlies. Elders in Europa was het sentiment eveneens negatief. De vrees voor een nieuwe besmettingsgolf als de coronamaatregelen in de Verenigde Staten en andere landen te snel worden versoepeld zorgde voor terughoudendheid bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel op Wall Street 1,1 procent in de min op 514,71 punten. De MidKap zakte 2 procent tot 682,99 punten. Frankfurt en Parijs verloren tot 2 procent. Londen leverde 1,2 procent in na een recordkrimp van de Britse economie van 5,8 procent in maart.

ABN AMRO was de sterkste daler in de AEX met een min van 9,3 procent. De bank leed in het eerste kwartaal een nettoverlies van 395 miljoen euro als gevolg van de coronacrisis. ABN AMRO moest veel geld opzijzetten voor leningen die mogelijk nooit terugbetaald worden. Volgens de onlangs aangetreden topman Robert Swaak is de kern van de bank echter gezond. Techinvesteerder Prosus en betaalbedrijf Adyen gingen aan kop in de AEX met winsten van 5,1 en 7 procent.

Boskalis

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis, die in het eerste kwart van 2020 een beperkte impact van de coronacrisis heeft gemerkt, noteerde in de MidKap 2,7 procent in de min. Volgens het bedrijf werden geen grote geboekte opdrachten geannuleerd vanwege de virusuitbraak en vielen de resultaten hoger uit dan een jaar eerder.

Op de lokale markt werd softwarebedrijf Tie Kinetix rond de 9 procent meer waard dankzij een flinke verbetering van de resultaten in het afgelopen halfjaar. SnowWorld klom 1,6 procent. De uitbater van skihallen kende een sterk winterseizoen. Door de sluiting vanwege het coronavirus liep het bedrijf wel zo'n 2 miljoen euro omzet mis.

Commerzbank

In Frankfurt verloor Commerzbank bijna 6 procent. De Duitse bank zette in het eerste kwartaal ook miljoenen euro's opzij voor leningen die mogelijk niet worden terugbetaald. TUI daalde een kleine 2 procent. De Duitse reisorganisatie wil de kosten met 30 procent verlagen en 8000 banen schrappen om de coronacrisis door te komen.

In Kopenhagen zakte A.P. Møller-Maersk meer dan 5 procent. De crisis heeft een significante impact op de Deense containervervoerder. Door de lockdowns heeft de vraag naar goederen een flinke tik gekregen.

De euro was 1,0861 dollar waard tegen 1,0868 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent minder op 25,66 euro. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 29,95 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 70% zegt verkopen 10 stemmen
ABN AMRO BANK N.V. 64% zegt verkopen 14 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare