Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'JET mogelijk ook interessante prooi voor Uber'

Gepubliceerd op 13 mei 2020 12:44 | Views: 2.077

JUST EAT TAKEAWAY 14:08

91,04 -1,46 (-1,58%)

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway is een van de weinige Europese branchegenoten die voor Uber interessant is om over te nemen. Dat zeggen analisten van JPMorgan naar aanleiding van de mogelijke overname van GrubHub door het taxi- annex bezorgbedrijf. Het prijskaartje van zo'n 10 miljard pond dat aan het nieuwbakken fusiebedrijf hangt is evenwel te hoog, menen ze.

Uber Eats is op weinig markten een concurrent voor Just Eat Takeaway. In het Verenigd Koninkrijk is het Amerikaanse bedrijf slechts de nummer drie. Just Eat Takeaway kan volgens de marktvorsers wel geïnteresseerd zijn in een verkoop van verschillende bezittingen, zoals zijn Canadese of Braziliaanse activiteiten.

Ook met Delivery Hero, waar het in Nederland genoteerde Prosus een belang in bezit, heeft weinig overlap met Uber Eats. De Amerikanen vertrokken juist onlangs uit enkele markten waar Delivery Hero ook actief is.

JPMorgan heeft een overweight advies voor Just Eat Takeaway. Het aandeel van de maaltijdbezorger stond woensdag rond 12.10 uur 0,1 procent hoger op 98,58 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 100% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

JUST EAT TAKEAWAY

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. MartijnN1932 13 mei 2020 13:48
  quote:

  Franfran1000 schreef op 13 mei 2020 13:26:


  Dit geeft wel weer aan hoe ziek de financiële wereld is. Uber produceert kwartaal na kwartaal miljardenverliezen. Schuld is het nieuwe bezit. Ik ben ook aan het overwegen schulden aan te gaan. Dan wordt mijn leven pas een succes.


  Helaas voor ons als 'gewone' burger betekent veel schuld uiteindelijk je bezit verkopen en schuldsanering.

  wij kunnen 'helaas' geen emissie doen en ook staan er geen miljoenen mensen in de rij om ons geld te geven.

  Ik ben het eens met u, het is ongelofelijk dat bedrijven die alleen maar verlies draaien meer en meer kunnen lenen, ondertussen de koers winstverhouden 200x negatief is..


  ik snap het ook niet.. maar goed ik had jaren terug dan ook de mogelijkheid om in een verlieslatende zoekmachine te investeren.. dat heb ik niet gedaan....

  misschien verwachten vele mensen dat bedrijven zoals über dezelfde weg op gaan.

  echter 1% van dit soort bedrijven komt op het punt van het bedrijf achter de zoekmachine.

  maar natuurlijk is de verwachting , als er zoveel miljarden ingepompt worden kan het toch niet misgaan???
 2. Studentenrekening 13 mei 2020 14:05
  Het zou echt enorm dom zijn als we JET gaan inruilen voor uit het niets gecreerde dollars. Je ziet dat het herstel in de VS wordt gedragen door de lucratieve software tech bedrijven. Dit soort bedrijven zijn wat het bankieren ooit geweest was. We moeten er juist als Nederland voor zorgen dat we deze 'Nieuwe Economie' bedrijven behouden.

  Je ziet het wel met Adyen. Wie had ooit gedacht dat een bedrijf met een relatief simpel online product (betalingen) zo snel uit zou groeien tot een bedrijf dat groter is dan ING, Aegon en ABN AMRO bij elkaar opgeteld.

  De hele software rondom AirBnB, Booking.com, Uber, Snap, Adyen, JET, etc. Dit zijn helemaal geen complexe producten om te maken. Dat kunnen we in Nederland ook prima maken. Sterker nog, ik denk dat er tal van startups zijn geweest die dergelijk platforms hebben ontwikkeld. Het hele probleem is dat er hier geen tientallen miljarden Euro's in gepompt worden om ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk wereldwijd marktleider worden.
 3. forum rang 6 R0ME0 13 mei 2020 17:33
  lucht koopt lucht tegen een hogere prijs en wordt weer gekocht door nog duurdere lucht tegen een nog duurdere prijs, ow wat is alles toch veel waard tegenwoordig.

  Nee hoor, gratis geld zorgt helemaal niet voor bubbles en is goed voor de economie, tuurlijk, daarom stroomt er ook zoveel van dat geld naar de middenklasse en de onderste laag van de bevolking.... wat?, niet?, hebben er niks aan?, zitten er niet op te wachten?, kost meer aan verlies aan spaarrente en verdampen pensioenen.... ow jammer dan.

  Dus goed voor de economie van de happy few en goed voor het oppompen van de bubbles.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare