Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Staalconcern Salzgitter vreest grote verliezen door crisis

Gepubliceerd op 13 mei 2020 10:46 | Views: 3.426

ArcelorMittal 03 jul

9,71 -0,13 (-1,30%)

SALZGITTER (AFN/DPA) - Het Duitse staal- en industrieconcern Salzgitter verwacht dit jaar diep in de rode cijfers te belanden vanwege de coronacrisis. De onderneming houdt rekening met een driecijferig miljoenenverlies, met ook een forse daling van de omzet. Dat meldde het bedrijf in een handelsupdate.

In het eerste kwartaal leed het concern een nettoverlies van 43,7 miljoen euro, terwijl een jaar eerder nog een winst werd behaald van bijna 97 miljoen euro. Salzgitter verlaagde in de afgelopen periode zijn staalproductie vanwege de crisis en de zwakkere vraag. Het bedrijf verwacht dat de virusuitbraak de komende tijd nog harder gevoeld zal worden.

Salzgitter heeft verschillende maatregelen genomen om de malaise tegen te gaan, waaronder werktijdverkorting voor personeel en salarisverlagingen voor hogere managers. Ook is het bedrijf terughoudender geworden met investeringen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 53% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare