Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke verliezen Wall Street door handelsvete

Flinke verliezen Wall Street door handelsvete

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met forse verliezen gesloten. De weer escalerende handelsvete tussen de Verenigde Staten en China joeg beleggers op Wall Street schrik aan.

De Dow-Jonesindex eindigde 2,4 procent lager op 25.324,99 punten. De breder samengestelde S&P 500 sloot ook 2,4 procent in de min, op 2811,87 punten, en technologiebeurs Nasdaq leverde 3,4 procent in tot 7647,02 punten. Het gaat om de grootste verliesdag in maanden.

President Donald Trump waarschuwde China niet met vergeldingen te komen. Maar Peking kondigde toch aan de tarieven voor 60 miljard dollar aan Amerikaanse producten te zullen verhogen. De VS bereiden in de tussentijd heffingen voor op bijna alle goederen uit China waarvoor nog geen invoertarieven gelden. Kenners op de financiële markten houden er vanwege de oplopende spanningen daarnaast in toenemende mate rekening mee dat de Federal Reserve later dit jaar met een renteverlaging zou kunnen komen.

Boeing 737 MAX langer aan de grond

Vooral bedrijven die gevoelig zijn voor de handelsoorlog tussen Washington en Peking kregen klappen op de beurs. Zo was Apple met een min van bijna 6 procent de hekkensluiter bij de Dow-fondsen. Grote exporteurs als maker van elektrische auto's Tesla en witgoedfabrikant Whirlpool zakten rond de 5 procent. Juweliersketen Tiffany kreeg eveneens een tik en noteerde bijna 7 procent in de min na de sluitingsbel.

Boeing verloor een kleine 5 procent. Naast de zorgen over de handelsoorlog kwam de vliegtuigproducent onder druk vanwege zijn geplaagde 737 MAX-vliegtuig. De toestellen zouden nog maanden aan de grond moeten blijven omdat de goedkeuring van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit langer op zich laat wachten.

Uber omlaag

Uber Technologies ging verder bijna 11 procent omlaag. De maker van de bekende taxi-app maakte vrijdag al een teleurstellende start op Wall Street door op zijn eerste handelsdag meteen bijna 8 procent in te leveren.

De euro was 1,1230 dollar waard, tegen 1,1236 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent minder en was 60,82 dollar waard. Brentolie zakte 1,1 procent in prijs op 69,86 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. ChiaraDenzo1 14 mei 2019 07:28
    De Verenigde Staten dreigen met importheffingen op nog eens bijna 300 miljard dollar aan Chinese goederen, nadat Beijing een heffing van maximaal 25 procent zette op 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen.

    Eerder al dreigde de Amerikaanse president Donald Trump met heffingen op 325 miljard dollar aan Chinese goederen. Indien die doorgaan, dan zou vrijwel de gehele Chinese import belast worden door de VS.

    Amerika liet weten dat deze nieuwe heffingen er mogelijk al deze zomer komen.

    Trump zal de Chinese president Xi Jinping vermoedelijk eind volgende maand in Japan op een G20-top ontmoeten.

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links