Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Economische wereld went aan Trump'

BARI (AFN/RTR) - De wereld raakt steeds meer vertrouwd met de economische agenda van president Donald Trump. Dit zei Trumps minister van Financiën Steven Mnuchin zaterdag op een conferentie van de G7 in het Italiaanse Bari.

De bewindsman zei dat zijn land helemaal niet protectionistisch wil zijn, maar dat wel is, als er oneerlijk geconcurreerd wordt. Mnuchin sprak ook geruststellende woorden over het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsverdrag (Nafta). Hij zei dat hij al inleidende gesprekken met Canada en Mexico over Nafta heeft gevoerd. Hij heeft hoop dat ze er wel uit komen in de onderhandelingen over verandering van het verdrag. Dat geldt voor de drie landen sinds begin 1994.

Trump is een fervent tegenstander van Nafta. Hij houdt het verantwoordelijk voor het verlies van industrieën en banen in de VS. Trump heeft ook andere handelspartners zoals China en Duitsland beschuldigd van handelspraktijken die schadelijk zijn voor de VS.

Later deze maand is er op Sicilië een topconferentie van de G7. De G7 stamt uit 1975 en is een overleggroep van Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Japan en de VS. De EU schuift sinds 1981 ook aan.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 13 mei 2017 19:35
    Alles wat hij heeft geroepen brengt hij niet in de praktijk. Nafta blijft gewoon, met wat nep overeenkomsten gaat hij goede sier maken, maar er veranderd niets. Dat is niet verkeerd, maar het domme volk heeft op iemand gestemd die hen volledig bij de poot neemt en ze hebben het niet eens door. Best wel knap eigenlijk. Ik dacht ook dat de VS nogal wat schade zou gaan lijden door de plannen, maar ik had beter moeten weten. Trump gaat niet iets doen wat voor hem en zijn familie nadelig zal uitpakken.
  2. MartijnN1932 13 mei 2017 20:22
    erger nog TRUMP doet precies wat goed is voor ondernemingen waar hij een belang in heeft..

    - verboden op zaken in vluchten van andere partijen behalve dan Amerika.
    - Opdrachten voor bouw van muur naar met hem geallieerde bedrijven
    - Nota bene buitenlandse premiers uitnodigen in zijn resorts tegen
    exhorbitante bedragen op kosten van de belastingbetaler.
    - Inreisverbod op landen waar geen van zijn bedrijven zaken doet.
    - Boren in artisch gebied
    - enz.. enz..
  3. Go with the flow 13 mei 2017 22:42
    De koptekst klopt precies, de wereld went aan Trump en aan het feit dat er niets zal veranderen. Voor de inwoners van de VS - minus New york en LA, zal dat een grote teleurstelling worden. Gekozen voor een leider die de straatarme inwoners van de VS (dus miet New York en LA) zou gaan helpen aan een beter leven.

    De realiteit zal zijn dat de armoede binnen de VS gewoon blijft doorgroeien tot de dag dat er echt een opstand komt, tenminste dat is te hopen.
  4. forum rang 4 Mijn Vriend 14 mei 2017 07:09
    Mnuchin spreekt slechts zijn hoop uit dat de mensen rond Trump meer vat op hem krijgen, maar een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Republikeinen in de VS veroorzaken doorgaans minder economische groei dan de democraten: www.jec.senate.gov/public/index.cfm/d... En Trump is al een keer technisch failliet geweest, dus een economisch wonder is hij ook niet meteen. Vergeet mega economisch groei; de wereld mag al blij zijn wanneer Trump er geen puinhoop van maakt.
  5. forum rang 4 bik 14 mei 2017 13:46
    Ja,als alle Nederlandertjes maar braaf alle afval in de daarveur bestemde zakjes doen,en massaal zijn porto trekt,komt het weer helemaal goed met ons klima,all incl.l'accordation de Paris.Voortaan weer polar bears without stresssss.Trumpy valt hierbij natuurlijk volledig in het niet,met zijn Artic drill. Grmpfffffft.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links