Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wereldbank somberder over economie Azië

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De economische groei in Oost-Azië zal dit jaar lager uitvallen dan eerder gedacht. Dat voorspellen economen van de Wereldbank in een maandag gepubliceerd rapport. Met name de tragere groei van de Chinese economie zorgt ervoor dat de regio mondjesmaat profiteert van de voordelen van een lagere olieprijs en het herstel in de rijkere landen.

De economische groei in China komt dit jaar uit op 7,1 procent, na een groei met 7,4 procent in 2014, aldus de Wereldbank. Vorig jaar maart voorzag de Wereldbank nog een groei van de tweede economie van de wereld met 7,2 procent in 2015. De groei in Oost-Azië komt dit jaar uit op 6,7 procent, tegenover 6,9 procent afgelopen jaar.

In de rijke landen zoals Japan zal de groei traag en onregelmatig zijn, zo voorspelde de Wereldbank. Daarnaast ervaart de regio, die goed is voor circa een derde van de wereldwijde groei, onder meer hinder van de relatief dure dollar. De zwakke economische groei in Japan, maar ook van landen binnen in de eurozone, zal daarnaast de wereldhandel negatief beïnvloeden, zo ook de export vanuit landen in Oost-Azië.

De export van China ging, volgens de Chinese douane, afgelopen maand omlaag, zo werd maandag bekend. In maart lag de totale export van China 14,6 procent lager in vergelijking met een jaar eerder. Marktanalisten voorzagen voor maart juist een toename van 8,2 procent. De import daalde met 12,3 procent waarmee het handelsoverschot van China uitkwam op 18,2 miljard yuan (2,8 miljard euro).

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links