Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs in Amsterdam verspeelt eerdere winsten

Beurs in Amsterdam verspeelt eerdere winsten

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met een minieme winst de handel uitgegaan, waarmee de hoofdgraadmeter zijn forse winsten van eerder op de dag verspeelde. Ook elders in Europa slonk daags na de historische koersdreun op de beurzen een groot deel van het aanvankelijke herstel.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,2 procent hoger op 432,85 punten, na plussen tot wel 7 procent eerder op de dag. Donderdag zakte de graadmeter bijna 11 procent, waarmee het grootste dagverlies in ruim drie decennia werd geleden. De MidKap steeg 3,2 procent tot 641,34 punten. Frankfurt en Parijs stegen respectievelijk 1,8 en 0,8 procent. Milaan dikte ruim 7 procent aan, na de koersval van 17 procent een dag eerder.

De Londense FTSE ging 1,7 procent vooruit. De Britse marktwaakhond verbood shortselling, waarbij beleggers speculeren op een koersdaling van een aandeel, om de markten te kalmeren. Ook de Italiaanse en Spaanse beursautoriteiten hebben een dergelijk verbod ingesteld.

Duidelijkheid

Beleggers zijn wereldwijd zoekende naar duidelijkheid over de ingrepen van overheden en centrale banken tegen de economische schade van het coronavirus. Op Europese handelsvloeren verwerkten beleggers bovendien opmerkingen van wereldgezondheidsorganisatie WHO. Die noemde Europa nu het epicentrum van de virusuitbraak.

In de Amsterdamse MidKap won Air France-KLM 12,7 procent. De luchtvaartcombinatie verwacht een negatief effect van het Amerikaanse reisverbod en neemt een doorlopend krediet van 1,1 miljard euro op vanwege de financiële impact van de problemen. Tegelijkertijd reageerden beleggers op het Nederlandse vliegverbod voor passagierstoestellen uit risicolanden voor het coronavirus.

Lufthansa

In Frankfurt steeg Lufthansa 7,3 procent. Media berichtten dat het geplaagde luchtvaartconcern geld wil lenen van de overheid. Norwegian Air steeg in Oslo 8,2 procent, nadat de budgetvlieger had aangekondigd de helft van zijn personeel naar huis te sturen.

De euro was 1,1068 dollar waard, tegen 1,1116 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 31,62 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 33,61 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 maart 2020 17:48
    Wat een herstel van plus 7,5 terug naar een mini plusje van plus 0,17%.
    De Amerikanen hebben het spelletje weer slim gespeeld via hun fut en shorts en wij suffe kaaskoppen blijven er telkens weer intrappen.

    Hou je maar vast want maandag breekt echt de hel los. En is het niet maandag dan wat later die week want de Centrale Banken hebben geen munitie meer... Het vertrouwen is weg.
  2. ruchhouwer 13 maart 2020 17:54
    Handelaren durven dus niet het weekeinde af te wachten. Alle posities worden afgebouwd na de stijgingen in de middag en groene borden in de USA. Geen goed teken, voorlopig the only way is down to 300? Hoewel de USA nu weer als een speer gaat maar dat is bijna een vast beeld na sluiting AEX.
  3. [verwijderd] 13 maart 2020 18:04
    Ik heb hier gisteren nog geschreven dat ik nog een grote dump verwacht op de comex van papier goud en zilver en die is dus vandaag begonnen. Houd je Fysiek goud en Zilver vast want die dump zal van korte duur zijn om daarna ongelooflijk hard omhoog te gaan. Dus houdt cash om bij te kunnen kopen.

    Banken moeten alles verkopen wat los en vast zit er gaan snel banken omvallen.
40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links