Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China versoepelt bankenbeleid vanwege coronavirus

China versoepelt bankenbeleid vanwege coronavirus

PEKING (AFN/RTR) - De Chinese centrale bank versoepelt het beleid voor banken om zo de economie te helpen tegen de schadelijke impact van het nieuwe coronavirus. Door die stap hoeven banken minder kapitaalreserves aan te houden en kunnen ze meer uitlenen aan bedrijven in China die geraakt worden door de uitbraak.

De zogenoemde reserveratio voor banken per 16 maart met 0,5 tot 1 procentpunt omlaag. Daardoor komt 550 miljard yuan (omgerekend bijna 72 miljard euro) aan liquiditeit vrij. Het is al de negende keer sinds begin 2018 dat de kapitaaleisen voor de Chinese bankensector worden versoepeld.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 13 maart 2020 12:49
    LONDEN (AFN) - De Britse marktwaakhond verbiedt tijdelijk de mogelijkheid van shortselling, waarbij beleggers speculeren op een koersdaling van een aandeel. Dat maakte de Financial Conduct Authority (FCA) bekend. De maatregel gaat per direct in. In Nederland is een dergelijk verbod volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vooralsnog niet aan de orde. De laatste keer dat in Nederland een verbod gold op shortselling was tijdens de financiële crisis in 2008.
    De afgelopen dagen zijn de aandelenbeurzen vanwege de vrees voor het nieuwe coronavirus hard onderuit gegaan. Speculeren op verdere koersdalingen kan zeker nu voor nog meer onzekerheid zorgen. Beleggers die short gaan, verkopen aandelen die ze van de eigenaar hebben geleend. Ze hopen dan op koersverlies om de aandelen goedkoop terug te kopen en de winst op te strijken.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links