Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Coronavirus kan vraag Just Eat Takeaway stuwen'

Gepubliceerd op 13 maart 2020 10:56 | Views: 4.410

JUST EAT TAKEAWAY 12:44

97,60 +0,60 (+0,62%)

AMSTERDAM (AFN) - Het nieuwe coronavirus heeft tweeledig invloed op de drukte voor maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway. Dat schrijven kenners van ING.

Doordat mensen uit veiligheidsoverwegingen meer thuisblijven, zullen zij vaker naar de telefoon of laptop grijpen om eten te bestellen, aldus ING. Andersom zullen mensen huiverig zijn om vreemden aan hun deur te krijgen, wat ze ervan zal weerhouden eten te laten bezorgen.

Gelet op de eerdere problemen met het coronavirus in China denkt ING dat het stuwende effect van de extra bestellingen groter zal zijn dan de terughoudendheid van consumenten vanwege de onbekende bezorger. Daarbij wijst ING ook op de maatregelen die worden genomen om het contact tussen bezorger en klant tot een minimum te beperken, zoals het contactloze bezorging.

In alle sterk door het virus getroffen gebieden is volgens ING sprake van een stimulans voor e-commerce. Het gaat dan om meer dan alleen eten.

ING hanteert een koopadvies op Just Eat Takeaway met een koersdoel van 110 euro. Het aandeel noteerde vrijdag rond 10.40 uur 2,1 procent hoger op 63,65 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

JUST EAT TAKEAWAY

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Robin2020 13 maart 2020 11:09
  Ik wil juist nu geen bezorgdiensten die overal langskomen en zeker bij mensen die in quarantaine zitten. Vooral doen als je besmet wil worden.

  Ik heb een voorraad van z'n 5 a 6 maanden. Ik zag de ernst wel, tegen alle lulkoek van Rutte en RIVM. Ik heb China goed gevolgd en heb mijn eigen plan gemaakt. Mijn Alu hoedje voelde aan zijn water wat het beste was.
 2. andre68 13 maart 2020 11:13
  quote:

  Robin2020 schreef op 13 maart 2020 11:09:


  Ik wil juist nu geen bezorgdiensten die overal langskomen en zeker bij mensen die in quarantaine zitten. Vooral doen als je besmet wil worden.

  Ik heb een voorraad van z'n 5 a 6 maanden. Ik zag de ernst wel, tegen alle lulkoek van Rutte en RIVM. Ik heb China goed gevolgd en heb mijn eigen plan gemaakt. Mijn Alu hoedje voelde aan zijn water wat het beste was.
  Dat wordt dan een halfjaartje naar je scherm turen onder het genot van een hap bruine bonen.
 3. Robin2020 13 maart 2020 11:15
  Men verwacht en hoopt dat de zomer het virus terug zal dringen....onzin want het verspreid zich net zo snel in Iran en andere delen van de wereld waar hoge temperaturen zijn.
  Wanneer gaan mensen eens inzien dat dit geen griepje is maar een biologisch wapen is.
  Wel eens gezien dat een griepje de hele wereld plat legt, beurzen instorten, landen afgesloten worden.
 4. Robin2020 13 maart 2020 11:23
  quote:

  andre68 schreef op 13 maart 2020 11:13:


  [...] Dat wordt dan een halfjaartje naar je scherm turen onder het genot van een hap bruine bonen.


  Het zijn juist figuren als jij die het hele virus blijven bagatelliseren die het virus de kans geven zich verder te verspreiden. Er is nu al bekend dat mensen die genezen blijvende schaden kunnen houden. Wel eens gezien met een gewoon griepje.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare