Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Noorwegen verlaagt rente om impact coronavirus

OSLO/STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse centrale bank verlaagt de rente om de negatieve economische impact van het nieuwe coronavirus te verzachten. Het belangrijkste rentetarief gaat met 0,5 procentpunt omlaag naar 1 procent, maakte Norges Bank vrijdag bekend.

De centrale bank gaf aan klaar te staan om meer rentestappen te zetten. Verder gaat de bank meer financiële middelen aan de bankensector verstrekken. Het besluit om de rente te verlagen werd unaniem genomen door de beleidsmakers. Vorig jaar werd de rente nog meermaals verhoogd in Noorwegen.

Norges Bank volgt met de renteverlaging het voorbeeld van andere centrale banken in de wereld, waaronder de Bank of England en de Amerikaanse Federal Reserve. De Europese Centrale Bank (ECB) kwam donderdag met een pakket maatregelen tegen de schadelijke gevolgen van het coronavirus voor de economie maar liet de rentes ongemoeid.

De Zweedse centrale bank kondigde aan 500 miljard kroon, omgerekend 46 miljard euro, aan financiering beschikbaar te stellen aan Zweedse bedrijven via goedkope leningen vanwege het coronavirus. De Riksbank staat klaar om verdere maatregelen te nemen. Volgens de centrale bank heeft het virus een duidelijk negatief effect op de economische activiteit in Zweden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links