Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ForFarmers voelt zomerdroogte tot in 2019

Gepubliceerd op 13 maart 2019 07:26 | Views: 4.029

ForFarmers 12:56

5,38 +0,02 (+0,37%)

LOCHEM (AFN) - Veevoederbedrijf ForFarmers blijft last houden van de lange periode van droogte in de afgelopen zomer. Die zorgde voor hogere kosten, waardoor het bedrijf ondanks een hogere omzet een lagere onderliggende winst boekte. ForFarmers verwacht dat die problemen ook in het eerste halfjaar van 2019 op de resultaten zullen drukken.

De omzet dikte in 2018 met 8,4 procent aan tot 2,4 miljard euro, waarbij een deel van de groei te danken was aan vier overnames van branchegenoten. De onderliggende operationele winst (ebitda), geschoond van eenmalige posten, daalde met 1,3 procent. Onder de streep resteerde 58,6 miljoen euro, gelijk aan de nettowinst van een jaar eerder.

De droogte zorgde onder meer voor slechtere oogsten, waardoor grondstofprijzen voor ForFarmers stegen. Daarnaast was het bedrijf meer geld kwijt aan transport, omdat binnenvaartschepen wegens lage waterstanden in de rivieren minder zwaar beladen mochten worden. De onderneming kon die kostenstijgingen niet volledig doorberekenen aan klanten.

Kosten snijden

Door de tegenvallende resultaten van het afgelopen jaar, wil ForFarmers in de kosten snijden. Het bedrijf schrapt de komende twee jaar banen en dringt het aantal veevoerfabrieken terug. Tegelijkertijd wordt er meer geïnvesteerd in distributieprocessen en digitalisering.

Ondanks de tegenwind in het afgelopen jaar, houdt ForFarmers zijn dividend ongewijzigd. Het bedrijf stelt voor net als in 2017 een dividend van 0,30 euro per aandeel uit te keren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ForFarmers 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare