Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine uitslagen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen lieten dinsdag halverwege de handelsdag kleine uitslagen zien. De Dow-Jonesindex ging iets omhoog, maar de S&P 500 en de Nasdaq stonden lager. Beleggers kauwden op een hoger inflatiecijfer wat de vrees voor een snelle rentestijging deed toenemen. Ook verwerkten ze het ontslag van minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.

De Dow-Jonesindex stond rond 18.30 uur Nederlandse tijd 0,1 procent hoger op 25.196 punten. De brede S&P 500 verloor juist 0,1 procent, tot 2781 punten, en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in de min tot 7561 punten.

Chipbedrijf Qualcomm ging 4,4 procent omlaag. Trump heeft een decreet ondertekend waarmee de overname van Qualcomm door Broadcom wordt tegengehouden. De staatsveiligheid van de VS zou met de miljardenovername in het geding komen. Broadcom werd juist 0,7 procent hoger gezet. Ook andere chipbedrijven zoals Nvidia, Intel en Micron Technology gaan omhoog omdat beleggers er rekening mee houden dat de consolidatieslag in de chipsector nog niet voorbij is.

Prognoses

General Electric (min 4,5 procent) ging onderuit nadat analisten van JPMorgan kritiek hadden op de verwachtingen van het industrieel concern. Volgens de bank zijn de prognoses van GE voor 2018 ,,niet geloofwaardig''.

Aandeelhouders van zorgverzekeraar Aetna gingen in groten getale akkoord met een overnamebod van drogisterijketen CVS. Ook de aandeelhouders van CVS gaven hun fiat voor het voorstel waarbij de drogisterijketen 69 miljard dollar in cash en aandelen neertelt voor Aetna. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door toezichthouders. Aetna noteerde 0,2 procent hoger en CVS juist 0,4 procent in de min.

Sportartikelenverkoper Dick's Sporting Goods (min 2,2 procent) maakte een uitglijder op Wall Street. De onderneming kwam met kwartaalcijfers waarbij belegggers niet te spreken waren over de winst en omzetcijfers. De vergelijkbare verkopen gingen 2 procent omlaag.

Luchtvaartconcern Delta Air Lines kwam daarnaast met een aanscherping van de verwachting voor de winst per aandeel in het eerste kwartaal en stelde zijn prognose voor de winstmarge licht neerwaarts bij. De samenwerkingspartner van Air France-KLM won niettemin 0,6 procent.

De euro was 1,2400 dollar waard tegen 1,2405 dollar bij het sluiten van de Europese markten. Amerikaanse olie werd 1,1 procent goedkoper op 60,66 dollar per vat. Ook Brent-olie ging goedkoper van de hand en kostte 64,62 dollar per vat, een daling van 0,5 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links