Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rode cijfers op Europese beurzen

Rode cijfers op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden dinsdagmiddag overwegend in de min. Beleggers verwerkten een hogere Amerikaanse inflatie, wat de vrees voor verdere renteverhogingen van de Federal Reserve aanwakkert. Ook reageerden de financiële markten op het onverwachte ontslag van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.

De AEX-index op Beursplein 5 stond halverwege de middag 0,4 procent lager op 536,19 punten. De MidKap ging wel omhoog. Die index van middelgrote bedrijven won 0,1 procent tot 820,12 punten. De beurzen van Frankfurt en Londen stonden tot 0,6 procent in het rood, Parijs bleef nagenoeg vlak.

In de AEX daalde ING 0,8 procent. De bank besloot de geplande loonsverhoging van 50 procent tot 3 miljoen euro voor topman Ralph Hamers te schrappen na veel kritiek op het voorstel. Volgens president-commissaris Jeroen van der Veer heeft ING de publieke ophef over de zaak onderschat.

Aalberts Industries

Staalconcern ArcelorMittal was met een plus van 1,5 procent een van de grote stijgers bij de hoofdfondsen. Het bedrijf kondigde een aandeleninkoopprogramma van maximaal 280 miljoen dollar in. Industrieel toeleverancier Aalberts Industries (plus 1,7 procent) deed het nog iets beter. Unilever was met een min van 1,8 procent de grootste daler.

ForFarmers (plus 3 procent) wist bij de kleinere fondsen de aandacht op zich gericht. De diervoederproducent verhoogde vorig jaar de winst en omzet dankzij de aantrekkende economie. Het dividend gaat daardoor met een kwart omhoog. Ook verhoogde KBC Securities zijn beleggingsadvies voor ForFarmers.

Basic-Fit

Basic-Fit ging 0,5 procent omhoog. De fitnessketen zag de omzet en het resultaat groeien, geholpen door een flink aantal nieuwe vestigingen. Dit jaar verwacht Basic-Fit weer ruim honderd nieuwe sportscholen te openen.

RWE stond in Frankfurt licht in de min. Het energieconcern boekte vorig jaar winst na een miljardenverlies een jaar eerder. Maandag was de koers van RWE nog hard gestegen na de bekendmaking dat het met branchegenoot E.ON (plus 5 procent) Essent-moeder Innogy gaat opdelen.

De euro was 1,2368 dollar waard tegen 1,2317 op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent goedkoper naar 60,54 dollar. Brent-olie werd 1,1 procent minder waard tot 64,27 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonost 13 maart 2018 16:27
    Wat een kul wordt hier verteld. Vanmorgen stond de dollar lager dan nu en van een toename van de inflatie is nauwelijks sprake.
    De enige reden voor deze kleine daling is juist dat ontslag van Tillerson. Trump gaat telkens minder tegengas krijgen, dus kunnen we nog wel meer van die achterlijke maatregelen verwachten. Dat maakt de beurzen onzeker en daardoor dalen ze. Hoewel dalen, dat gebeurd alleen maar in Europa, omdat wij weldenkende mensen zijn.
  2. [verwijderd] 13 maart 2018 16:51
    quote:

    xenocratie schreef op 13 maart 2018 16:30:

    Het ontslag van Rex Tillerson kon je zien aankomen om daar nu van te schrikken is wel erg overdreven, ook de nieuwe minister zal over een tijdje weer worden ontslagen, als we ons daar door laten leiden hoe we beleggen in aandelen dan is het beter om nu te stoppen.
    Mee eens.
    De rente was ook bekend.
  3. Bonost 13 maart 2018 17:22
    quote:

    Mrx77 schreef op 13 maart 2018 16:59:

    Waarom daalt usa niet???Moeten wij dalen op de binnenlandse soap van Trump...ipv dat dat wallstreet hierop reageert moet de Europese beurzen hierop klappen incasseren??wat heeft dit met beleggen te maken...zullen EUROPESE bedrijven nu minder waard worden..
    Zou je misschien kunnen ophouden met onwaarheden te vertellen. Bij opening stond S&P +0.5% en op dit moment -0.25%. Dat is wel degelijk een daling.
  4. [verwijderd] 13 maart 2018 17:52

    Zolang journalisten verdienen op slecht nieuws dan is het een appeltje eitje om de AEX onderuit te schoffelen.

    Niemand weet waarom er een correctie is en waarom het goed zou zijn.

    Aandelen handel is gewoon manipulatie en sentiment.
    Het gaat nergens over.
    Trump is klaar voor een gekkenhuis maar hij krijgt alle aandacht.

    De grootste clown van de USA.

    We schrijven de AEX omlaag maar ondertussen zijn we lyrisch over de voortgang in de economie, werkloosheid, de EURO, vertrouwen.

    Zo merk je dat objectiviteit heel ver te zoeken is.
    Dan weet je dat AEX onderuit gehaald wordt.

    Je haalt alle onzin erbij, van Trump tot handelsoorlog en dat de wereld vergaat en je weet dat je alle aandacht krijgt.

    Maar ondertussen zijn we allemaal blij en vinden het normaal dat een appartement in Amsterdam 1 miljoen kost en dat wij trots zijn dat het goed gaat met de economie.

    Bizar voor woorden.

  5. Mrx77 13 maart 2018 17:59
    quote:

    Bonost schreef op 13 maart 2018 17:22:

    [...]

    Zou je misschien kunnen ophouden met onwaarheden te vertellen. Bij opening stond S&P +0.5% en op dit moment -0.25%. Dat is wel degelijk een daling.
    Bonost iedereen vind dit zeer overdreven de marktreactie....eu en vs hadden in ochtend een gelijke opening totdat er goede nieuws kwam over de inflatie wat de renteangst juist doet afnemen moeten wij reageren op binnenlandse politiek en dat de euro half.procent duurder wordt hierdoor moet aex hiervoor meer dan 1 procent terrein inleveren??Hoe vaak is de euro gedaald met 1 procent maar aex steeg ook niet met 2 procent bij elke euro daling. Nu de euro een fractie stijgt moeten we dit als excuus gebruiken voor de harde daling vandaag. Is unilever nu 3 procent minder waard??M.a.w. ga niet zoekne naaar onwaarheden of in de bol kijken waarom onze markt harder daalt op nieuws van.usa...
  6. forum rang 4 lanciared 13 maart 2018 18:03
    Kortom, gewoon gelijk altijd ; wiskundehandel.
    We konden niets anders dan dalen, de algoritmes waren zo ingegeven.


    Trouwens in artikel bovenaan staat : beleggers verwerkten hogere inflatiecijfers. Niets van aan, ik moet helemaal niets verwerken, en dat de rente wat naar boven gaat wist ik al van de herfst 2017.
    Wiskundehandel zet gewoon mijn portefeuille lager.
  7. Mrx77 13 maart 2018 18:09
    Ja pure manipulatie. We mogen niet boven.540 stijgen. Iedere keer dat we dat nieveau aantikken worden we met een draai om ons oor teruggeworpen naar 530...zonder aanleiding. Vandaag is unilever bijna 3procent minder waard geworden..niemand weet waarom..pure manipulatie om de aex te manipuleren...al.wekenlang stijgt rd en unilever nooit samen als unilever stijgt daalt rd en.andersom...dit vindt wekenlang plaatst om de aex te manipuleren...
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links