Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Investeringen in datacenters helpen Nvidia vooruit

Gepubliceerd op 13 februari 2020 22:52 | Views: 1.868

SANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - De maker chips en grafische kaarten Nvidia heeft in zijn vierde kwartaal de omzet aanzienlijk opgevoerd. Het bedrijf profiteerde van de toegenomen investeringen in datacenters, waarvoor het belangrijke en steeds geavanceerdere processoren levert.

Het Amerikaanse technologieconcern boekte over het afgelopen kwartaal een omzet van 3,1 miljard dollar. Dat is een stijging van 41 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder en meer dan kenners hadden verwacht. Daarbij krikte Nvidia ook de winstgevendheid op. De nettowinst steeg op jaarbasis met 68 procent tot 950 miljoen dollar.

Nvidia overtrof ook de verwachtingen met zijn vooruitblik voor het lopende kwartaal. In die periode zullen de opbrengsten circa 3 miljard dollar bedragen. Die prognose is overigens wel met 100 miljoen dollar verlaagd, wegens de mogelijke impact van het nieuwe coronavirus op de de resultaten.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare