Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEON stelt twee co-topmannen aan

AMSTERDAM (AFN) - In de top van telecombedrijf VEON vindt een wisseling van de wacht plaats. Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf stelt Sergi Herrero en Kaan Terzioglu per 1 maart aan als co-topmannen. De huidige topvrouw Ursula Burns blijft aan als voorzitter.

Het is de bedoeling dat Herrero en Terzioglu elkaar aanvullen. De eerstgenoemde zal het voortouw nemen bij het bouwen van nieuwe ondernemingen, digitale producten, partnerschappen en toezicht houden op de activiteiten in Pakistan, Oekraïne, Algerije, Bangladesh en Armenië. Terzioglu zal zich meer richten op Rusland, Kazachstan, Oezbekistan, Kirgizië en Georgië.

De twee werden vorig jaar al naar voren geschoven als operationeel directeuren. Herrero werkte eerder in een hoge functie bij Facebook. Terzioglu was voor zijn tijd bij VEON aan de slag bij branchegenoot Turkcell.

Burns is sinds juli 2017 uitvoerend voorzitter bij VEON. In december 2018 werd ze ook topvrouw (ceo). Ze kijkt er naar eigen zeggen naar uit om als voorzitter verder samen te werken met Herrero en Terzioglu.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links