Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ziyech na dit seizoen voor 40 miljoen weg bij Ajax

AMSTERDAM (AFN) - Hakim Ziyech verlaat Ajax na dit seizoen. De landskampioen heeft met Chelsea een akkoord bereikt over een transfersom van 40 miljoen euro voor de 26-jarige spelmaker, die aan het begin van dit seizoen zijn contract in Amsterdam nog verlengde tot de zomer van 2022. Het bedrag kan via bonussen oplopen tot 44 miljoen euro.

Ziyech speelt sinds 2016 voor Ajax. In 160 wedstrijden maakte hij 49 doelpunten en gaf hij talloze assists. De Marokkaanse international had vorig seizoen een belangrijk aandeel in de 'dubbel' (landstitel en KNVB-beker) die Ajax veroverde en ook in het bereiken van de halve finales in de Champions League.

Ziyech maakte woensdag in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Vitesse (0-3) als invaller zijn rentree na een kuitblessure. Hij wilde toen niet ingaan op de geruchten over een mogelijk vertrek naar Chelsea. "We weten naar wat voor clubs Hakim wil, dan kan je het een keer verwachten dat zo'n club een keer langs komt", zei trainer Erik ten Hag. "Het is een bonus dat hij nog bij ons speelt. Eigenlijk had ik wel verwacht dat hij eerder zou vertrekken."

Stamford Bridge

De afgelopen jaren werd vaak gespeculeerd over een vertrek van de Marokkaanse international. Transfers naar onder meer AS Roma en Sevilla gingen echter niet door. "Ik voel me thuis hier en ruil deze club niet zomaar in", zei hij vorig jaar zomer.

Chelsea wilde Ziyech het liefste afgelopen maand al overnemen, maar Ajax weigerde mee te werken aan een vertrek tijdens het seizoen. Na vier jaar verhuist de aanvallende middenvelder in de zomer alsnog van Amsterdam naar Londen. Ziyech vertolkte in november een hoofdrol op Stamford Bridge bij het spectaculaire duel in de Champions League tussen Chelsea en Ajax, dat in 4-4 eindigde.

De Marokkaan brak in het seizoen 2013-2014 door bij sc Heerenveen. De spelmaker uit Dronten ging daarna naar FC Twente. Na twee seizoenen in Enschede, waarin hij 28 doelpunten maakte in de eredivisie, trok Ajax hem voor 11 miljoen euro aan. Ziyech werd in 2018 uitgeroepen tot beste voetballer van de eredivisie, de supporters van Ajax kozen hem de afgelopen twee seizoenen tot de beste speler.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14 apr Drie commissarissen Ajax kondigen vertrek aan 3
  2. 02 apr Slotcall: daar gaat de winst, maar gelukkig beperken chippers de schade

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ajax

10,250 11:16
-0,150 -1,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links