Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PepsiCo boekt lagere winst op gestegen jaaromzet

Gepubliceerd op 13 februari 2020 13:19 | Views: 788

Pepsico 08 apr

132,61 +2,13 (+1,63%)

PURCHASE (AFN) - Frisdrank- en snackfabrikant PepsiCo heeft in 2019 een hogere omzet behaald, geholpen door gestegen verkopen van zijn chipsdivisie Frito-Lay in de Verenigde Staten. Ook in Europa gingen de zaken voor de wind. Wel viel de winst van het Amerikaanse bedrijf behoorlijk lager uit.

De omzet steeg vorig jaar met bijna 4 procent tot bijna 67,2 miljard dollar vergeleken met een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 7,3 miljard dollar. Dat was 12,5 miljard dollar in 2018 toen PepsiCo profiteerde van een belastingmeevaller. PepsiCo sneed ook in de kosten, maar voerde wel zijn marketinguitgaven op in de strijd met grote concurrent Coca-Cola.

Voor 2020 rekent de onderneming op een verdere groei van de verkopen, met een stijging van de aangepaste winst per aandeel. PepsiCo gaat zijn jaarlijkse dividend met 7 procent verhogen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pepsico 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Pepsico

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare