Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'DSM doet het beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 13 februari 2020 10:35 | Views: 1.959

DSM 26 feb

111,15 -2,35 (-2,07%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten van DSM waren beter dan verwacht. Dat zeggen analisten van KBC Securities die met name wijzen op de groei van het aangepaste bedrijfsresultaat in het slotkwartaal van vorig jaar. Ook wijzen ze op een nieuw versimpelingsprogramma bij de Nutrition-divisie, dat 350 banen kost. KBC heeft een hold-advies voor DSM met een koersdoel van 115 euro.

Marktvorsers van ING zijn ook te spreken over de winstgevendheid van het speciaalchemiebedrijf. Zij stellen dat DSM niet uitgaat van verbeterende marktomstandigheden, maar met de versimpeling van Nutrition die uitdaging wel oppakt. De analisten rekenen niet op een nieuw aandeleninkoopprogramma. ING hanteert een hold-advies met een koersdoel van 115,70 euro voor DSM.

Bij Bank DeGroof Petercam, dat een buy-advies heeft met een koersdoel van 127 euro, zijn de analisten niet te spreken over de "zeer zwakke" omzet in het vierde kwartaal. Wel hield het speciaalchemiebedrijf het bedrijfsresultaat en de winstmarges op peil. DeGroof Petercam waarschuwt dat DSM, op basis van de resultaten van vorig jaar en de prognose voor het ebitda-resultaat van komend jaar, een "zeer sterk 2021" nodig heeft om zijn strategische doelen te bereiken.

Goldman Sachs

Goldman Sachs, dat ook een buy-advies hanteert, maar dan met een koersdoel van 135,50 euro, noemt de resultaten van DSM gemengd. De vertragende groei baart de analisten daar zorgen, maar de winstgevendheid biedt wel steun. Bij Davy zetten analisten het mes in het advies voor DSM. Dat is nu neutral, waar het eerder outperfom was.

Het aandeel DSM stond donderdag rond 12.50 uur 1,3 procent lager op 116,35 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord