Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KBC plakt koopadvies op NN na 'sterke resultaten'

Gepubliceerd op 13 februari 2020 10:21 | Views: 1.868

KBC Groep 08 apr

48,27 +1,20 (+2,55%)

NN Group 08 apr

24,48 -0,06 (-0,24%)

AMSTERDAM (AFN) - Kenners bij KBC Securities zien de "sterke resultaten" van verzekeraar NN Group over het afgelopen jaar als aanleiding om een koopadvies op het aandeel te plakken. Eerder stond het advies op hold. Het koersdoel van 39 euro blijft wel staan.

De analisten spreken van solide resultaten en zijn verder heel tevreden over de extra beloning voor aandeelhouders. NN kondigde een dividend aan voor 2019 van 2,16 euro per aandeel. Dat is wat meer dan een jaar geleden. Verder kondigde de verzekeraar voortaan een aandeleninkoop ter waarde van minimaal 250 miljoen euro per jaar te gaan doen. Ook wist NN in het vierde kwartaal van 2019 weer winst te maken, na het verlies in het slotkwartaal van 2018.

Toch vindt KBC dat er meer werk aan de winkel is bij het schadebedrijf. Daarbij verwachten de kenners dat de overname van de schadeverzekeringen van Vivat binnenkort wordt afgerond. Daarna maakt NN ambitieuze doelstellingen bekend, aldus KBC. Dat gebeurt waarschijnlijk op de investeerdersdag in juni.

ING

ING houdt zijn advies op buy met een koersdoel van 38,50 euro. De analisten wijzen naar de belofte om jaarlijks aandelen in te kopen als een belangrijke opsteker. NN staat sterk in zijn schoenen wat betreft de kapitaalpositie, concludeert ING.

Het aandeel NN was donderdag met afstand de sterkste stijger in de AEX. De koers van de verzekeraar stond ruim een uur na de aanvang van de handel in Amsterdam 5 procent hoger op 34,79 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 50% zegt kopen 2 stemmen
KBC Groep 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

KBC Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NN Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare