Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Omzetgroei helpt Ordina aan verdubbeling van winst

Gepubliceerd op 13 februari 2020 08:31 | Views: 4.567

Ordina 10 jul

1,88 +0,01 (+0,32%)

NIEUWEGEIN (AFN) - Automatiseerder Ordina heeft de winst afgelopen jaar ruimschoots verdubbeld naar 15 miljoen euro. Het bedrijf wist de omzet met bijna 4 procent op te voeren tot 372 miljoen euro, vooral dankzij groei bij de overheid en in de zorg.

Het geschoonde bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 25 miljoen euro, ruim een derde meer dan in 2018. De winstmarge ging omhoog van 5,2 procent naar 6,7 procent.

De sterkste groei maakte Ordina door in België en Luxemburg. Daar nam de omzet met ruim 11 procent toe. In Nederland, goed voor ruim twee derde van de totale opbrengsten, bleef de omzetgroei beperkt tot 1 procent.

Omzetdaling

In het vierde kwartaal was in Nederland was zelfs sprake van een omzetdaling met 2,5 procent. Dat komt doordat het bedrijf minder externe medewerkers inzet. Daar staat tegenover dat "eigen professionals" juist meer geld in het laatje brengen.

Ordina wil aandeelhouders belonen met een dividend van 9,5 cent per aandeel. Dat komt neer op 60 procent van de nettowinst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ordina 86% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Ordina

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare