Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aegon boekt meer winst, maar kampt met uitdagingen

Gepubliceerd op 13 februari 2020 07:55 | Views: 11.326 | Onderwerpen:

Aegon 17:35

2,32 +0,10 (+4,37%)

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar Aegon heeft de tweede helft van 2019 als verwacht afgesloten met een hogere winst, al gaat de vergelijking met een jaar eerder niet helemaal op door eenmalige lasten een jaar eerder. Verder wist de onderneming haar kapitaalbuffer te verbeteren.

Volgens scheidend topman Alex Wynaendts, die voor het laatst in die rol de cijfers toelicht, waren marktomstandigheden uitdagend. Hij wees onder meer op de aanhoudend lage rente, die prestaties in de weg zitten. Ook was andermaal sprake van netto-uitstroom bij de Amerikaanse pensioen- en lijfrenteactiviteiten, vooral doordat de groep babyboomers hun pensioenen opnemen. Verder verloor Aegon in de Verenigde Staten een drietal grote contracten.

Aegon sloot de tweede helft van vorig jaar af met een winst van 910 miljoen euro. Dit resultaat in de tweede helft van 2018 werd gedrukt door een schikking in de VS en een boekverlies op de verkoop van Amerikaanse levensherverzekeringsactiviteiten. De onderliggende winst kwam uit op 963 miljoen euro. Dat was 5 procent minder dan een jaar eerder.

Kapitaalbuffer

De kapitaalbuffer (Solvency II-ratio) kwam na de tweede jaarhelft van 2019 uit op 201 procent, van 197 procent halverwege dat jaar. De langlopende herverzekeringsovereenkomst met Canada Life heeft de dekkingsgraad van Aegon verbeterd.

Het nieuwe coronavirus heeft volgens Wynaendts nauwelijks nog effect op de operationele prestaties van Aegon. Zo werd bij de verkoop van polissen in China nauwelijks iets gemerkt. Dat de verkopen in het land stabiel bleven, heeft ook Wynaendts enigszins verrast.

Aanhoudende economische groeivertragingen, ook als gevolg van het coronavirus, kunnen Aegon mogelijk wel dwarszitten. Wynaendts wees onder meer op het effect van de lage rentes wereldwijd. Zo zijn bepaalde rentetarieven in Europa al negatief. Verder gingen de rentes in de VS omlaag. "De rente heeft invloed op alles", aldus de topman.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 72% zegt kopen 40 stemmen

Gerelateerd

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare