Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Goede prestatie' DSM ondanks omzet- en winstdaling

Gepubliceerd op 13 februari 2020 07:48 | Views: 2.001

DSM 17:36

145,35 +4,75 (+3,38%)

HEERLEN (AFN) - DSM heeft in het afgelopen jaar de omzet zien dalen. Het speciaalchemiebedrijf had last van het wegvallen van een tijdelijke boost van de vitamineprijzen die vorig jaar nog meespeelde. Als die niet meegeteld wordt, stegen de verkopen bij de Nutrition-tak, terwijl Materials juist last had van de zwakke markt in onder meer de auto-industrie. Uittredend topman Feike Sijbesma sprak van een "goede prestatie" en zegt op weg te zijn om de strategische doelen te bereiken.

De totale omzet van DSM kwam uit op 9 miljard euro. Dat was in 2018 nog 9,3 miljard euro, maar zonder de vitamineboost bleef de teller toen op 8,8 miljard euro steken. De onderliggende omzetgroei bij de Nutrition-divisie was volgens DSM groter dan de groei van de markt. Bij die divisie denkt DSM nadrukkelijk ook aan overnames om verder te groeien.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg 1,7 miljard euro en onder de streep hield het speciaalchemiebedrijf 764 miljoen euro over. Voor dit jaar verwacht DSM dat het aangepaste bedrijfsresultaat met een middelhoog enkelcijferig percentage gaat stijgen.

De productielocaties van DSM in China draaien weer na de sluiting vanwege Chinees Nieuwjaar en maatregelen in verband met de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Een fabriek ligt nog stil, maar dat was gepland omdat daar aan verbeteringen wordt gewerkt. De toevoer van grondstoffen en afvoer van producten is nog wel een uitdaging. DSM kan nog maar moeilijk inschatten hoe groot de gevolgen van het coronavirus op de resultaten zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 62% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare