Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Maaltijdbezorger Takeaway groeit stevig door

Gepubliceerd op 13 februari 2020 07:46 | Views: 1.433

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Maaltijdbezorger Takeaway.com heeft afgelopen jaar fors meer bestellingen verwerkt, mede door de overname van de Duitse activiteiten van branchegenoot Delivery Hero. Ook is het Nederlandse bedrijf voor het eerst sinds de beursgang in 2016 met een positief bedrijfsresultaat het jaar uit gegaan.

Het moederbedrijf van de populaire site thuisbezorgd.nl verwerkte in totaal ruim 159 miljoen bestellingen, wat neerkomt op een toename van 70 procent. De omzet dikte daarbij zelfs met 79 procent aan tot bijna 416 miljoen euro.

Aangepast voor onder meer belasting en eenmalige posten (ebitda) bleef ruim 12 miljoen euro winst over. In 2018 ging hier nog een negatief resultaat van meer dan 11 miljoen euro in de boeken. Hier profiteert het bedrijf naar eigen zeggen van zijn grotere schaal en efficiëntere marketing. Overigens hadden analisten al verwacht dat dit winstcijfer positief zou uitvallen. Alom was eigenlijk op een veel sterker bedrijfsresultaat gerekend.

Nettoverlies

Het nettoverlies liep wel op tot ruim 115 miljoen euro, van 14 miljoen euro een jaar eerder. Takeaway bleef flink investeren in verdere groei. Zo neemt de onderneming haar Britse branchegenoot Just Eat over. Die megafusie wordt nog tegen het licht gehouden door de Britse marktautoriteit CMA.

Takeaway zegt alle vragen van de toezichthouder zo no snel mogelijk te beantwoorden. Op de beurs kan inmiddels al worden gehandeld in aandelen Just Eat Takeaway. Maar gedurende het onderzoek zijn Takeaway en Just Eat verplicht hun bedrijven voorlopig apart te leiden. Concreet betekent dit dat de twee fusiepartners nog met aparte websites, namen en logo's opereren. Takeaway deed vanwege de Just Eat-deal ook geen voorspellingen voor de prestaties in het nieuwe jaar.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Sander1234
0
Veel te duur geprijsd! Alle positiviteit zit al in de koers, denk dat de top nabij is en een flinke terugval in het verschiet ligt.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare