Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vierde kwartaal Vopak zwakjes'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Vopak boekte in het vierde kwartaal resultaten die zwakjes waren, schrijft zakenbank NIBC in een analistenrapport. Daarbij kampte het tankopslagbedrijf vooral met een mindere vraag naar terminals voor brandstofolie. De onderneming zelf kijkt positief vooruit, maar volgens de marktvorsers kunnen beleggers enigszins teleurgesteld zijn wegens een gebrek aan concrete doelstellingen voor 2019.

Zowel de jaar- als kwartaalopbrengsten van Vopak daalden, evenals de operationele winst (ebitda). Volgens KBC Securities waren de kwartaalresultaten over het algemeen in lijn met de verwachtingen. Het voorgestelde dividend van 1,10 euro per aandeel ligt wel wat hoger dan de gemiddelde verwachtingen en ook de operationele kosten liggen iets boven de consensus.

ING deelt het optimisme van Vopak over 2019 en denkt dat het bedrijf zijn operationele winst inderdaad kan opkrikken. Die positieve noot is echter niet ingegeven door de resultaten van het voorbije kwartaal, maar op de verwachte uitbreiding dit jaar. Analisten van de bank wijzen er verder op dat Vopak zich goed heeft voorbereid op nieuwe regelgeving voor scheepsbrandstof die in 2020 ingaat. Of die ijver ook in dat jaar nog vruchten afwerpt, is volgens ING overigens nog de vraag.

Zowel KBC als ING hanteert een hold-advies en koersdoel van 45 euro voor Vopak. NIBC geeft een buy-advies en koersdoel van 50 euro. Het aandeel noteerde woensdag omstreeks 10.20 uur 1,4 procent lager op 43,40 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
Vopak

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 14:52
    124,600
    -0,32% -0,400
  2. 38,240
    +0,47% +0,180

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links