Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken klimt, ABN AMRO zakt op Damrak

Heineken klimt, ABN AMRO zakt op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Heineken ging woensdag op de beurs in Amsterdam flink omhoog, in reactie op de jaarcijfers van de bierbrouwer. ABN AMRO liet juist een totaal tegengesteld beeld zien, het aandeel kelderde na een handelsbericht. Op het Damrak verwerkten beleggers verder de resultaten van bedrijven als AkzoNobel en Vopak.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent hoger op 536,27 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 727,49 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt klommen tot 0,8 procent.

Heineken ging aan kop bij de hoofdfondsen met een winst van 4,2 procent. Volgens analisten van Jefferies waren de resultaten van de bierbrouwer beter dan verwacht. ABN AMRO viel uit de gratie en bungelde onderaan met een min van ruim 7 procent. De bank boekte vorig jaar minder winst en zag het resultaat in het vierde kwartaal meer dan 40 procent dalen.

Materiaalkosten

AkzoNobel verkocht vorig jaar minder verf, maar wist met prijsstijgingen de stijgende materiaalkosten grotendeels te compenseren. Het verfconcern werd beloond met een koerswinst van ruim 3 procent. Tankopslagbedrijf Vopak zag de omzet in het vierde kwartaal afnemen en zakte 0,9 procent.

Aegon, dat donderdag met cijfers komt, won 0,5 procent. Topman Alexander Wynaendts zei in een gesprek met Het Financieel Dagblad dat de verzekeraar openstaat voor een overname van concurrent Vivat in samenwerking met een investeringsmaatschappij.

Adviesverlaging

In de MidKap daalde Eurocommercial Properties 2,3 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Takeaway.com zakte 0,2 procent. Het bedrijf achter onder meer maaltijdbestelsite Thuisbezorgd leed afgelopen jaar minder verlies en zag de omzet flink stijgen. Intertrust verloor 0,5 procent. Investeerder Blackstone verkoopt bijna 6,1 miljoen aandelen van de financieel dienstverlener.

Bij de kleinere bedrijven zette Wessanen (plus 3,4 procent) de opmars voort. De producent van natuurvoeding steeg een dag eerder bijna 20 procent dankzij beter dan verwachte resultaten.

De euro was 1,1320 dollar waard, tegen 1,1316 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 53,45 dollar. Brent kostte 0,9 procent meer op 62,98 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.
AEX
Heineken

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 15,575
    +0,13% +0,020
  2. AEX 16:02
    864,53
    -0,09% -0,82
  3. Heineken 15:47
    88,160
    +1,15% +1,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links