Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street zet winstreeks door

Gepubliceerd op 13 feb 2018 om 22:16 | Views: 3.355

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

24.465,64 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn dinsdag met bescheiden winsten gesloten, waarmee de sterke koersstijgingen in de voorgaande twee handelsdagen iets werden uitgebouwd. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer cijfers van frisdrank- en snackproducent PepsiCo.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 24.640,45 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent tot 2662,94 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,5 procent tot 7013,51 punten.

Fed-president Jerome Powell liet weten dat de Amerikaanse centrale bank waarschijnlijk door zal gaan met geleidelijke renteverhogingen ondanks de recente onrust op de beurzen.

PepsiCo

PepsiCo profiteerde afgelopen kwartaal van sterkere verkopen bij de snackdivisie. Daarmee kon de teruglopende frisdrankverkoop in Noord-Amerika worden gecompenseerd. PepsiCo won 0,2 procent. Verder kwam ook Under Armour met cijfers. De maker van sportkleding wist qua omzet ruimschoots aan de verwachtingen te voldoen. Wel sloot het bedrijf het slotkwartaal af met een verlies. Het aandeel steeg ruim 17 procent.

Medicijnendistributeur AmerisourceBergen maakte een sprong van meer dan 9 procent. Volgens The Wall Street Journal zou drogisterijbedrijf Walgreens Boots Alliance het concern benaderd hebben voor een overname. De marktwaarde van AmerisourceBergen wordt geraamd op krap 20 miljard dollar.

GM

Webwinkel Amazon (plus 2 procent) stond ook in de schijnwerpers. Het bedrijf zou honderden werknemers willen ontslaan. Het gaat om medewerkers op het hoofdkantoor in Seattle. Eerder maakte Amazon bekend in de Verenigde Staten juist duizenden banen te creëren.

Autofabrikant General Motors (GM) leverde 1,4 procent in. GM gaat een fabriek in Zuid-Korea sluiten. Daardoor komen circa 2000 werknemers op straat te staan. De sluiting gaat gepaard met een last van 850 miljoen dollar.

Euro

Printerfabrikant Xerox ging 2,6 procent omlaag. Een grote aandeelhouder van Xerox heeft een rechtszaak aangespannen om de fusiedeal met het Japanse Fujifilm tegen te houden.

Op economisch gebied werd gemeld dat het vertrouwen van kleine ondernemers in de VS is gestegen. Woensdag komen belangrijke cijfers over de inflatie en winkelverkopen.

De euro was 1,2359 dollar waard, tegen 1,2364 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse ruwe olie zakte 0,2 procent tot 59,17 dollar. Brent kostte 0,3 procent meer op 62,77 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dagelijkse Kost
0
USA stijgt, EU daalt op grond van de slechte DJ-opening en het vervolg tot 17.35 uur. EU weet blijkbaar nog steeds niet hoe de Amerikanen hier de beurs manipuleren.
Just lucky
0
Wall Street stijgt wel, maar wij als schapenbeurs van de lage landen doen weer nauwelijks mee met het herstel. Omgedraaid wel; als de DJ een scheet laat zakken wij gelijk door onze hoeven.
Stephan010
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 13 feb 2018 om 22:37:


USA stijgt, EU daalt op grond van de slechte DJ-opening en het vervolg tot 17.35 uur. EU weet blijkbaar nog steeds niet hoe de Amerikanen hier de beurs manipuleren.Veroorzaker is waarschijnlijk Hedgefund Bridgewater
Doemebest
0
Oorzaak is bange kruideniers mentaliteit europa,als we niet zo paniekerig zouden zijn kregen hedgefunds geen poot aan de trapper.
Daxxer®
0
Mrx77
2
Wij zaten op 550 toen wallstreet een aantal weken geleden rondom 25000 schommelde. De gehele opleving vanaf 17000 toen wallstreet een aantal jaren geleden op zijn alltimehigh stond en nieuwe altime high aantikte tot ca 27000 is een stijging van 60 procent...aex stond toen wallstreet op 17000 stond paar jaar geleden stond aex op ca. 510..en nu zitten nu op 520 plus 2 procent....we kunnen alles gaan roepen: rente, euro, dividend. Dit is puur manipulatie vd europese indices die keihard worden geshort zodat met onze bedrijven vandoor kunnen gaan...de koerswinst verhouding is in usa gemiddeld 25!onze aex zit maar rond de 15!!Onze financials rond de 10 met dividind rendement van 5 procent!!Dit geeft duidelijk aan dat europa niet heeft meegedaan met deze rally of het opblazen koersen van usa...maar als de ballon nu knapt of leegloopt moeten we evenveel inleveren ipv inleveren datgene wat wij aan.koerswinst hebben opgepikt en datvid maar 2 procent. Als wallstreet nu crasht naar 17000 dan staat aex echt niet op 510 van destijds maar op 410. Laten we hopen dat deze manipulatie niet continue doorgaat.
Jestbread
0
quote:

Daxxer® schreef op 14 feb 2018 om 00:41:


We zullen zien morgen. De stijgende Euro speelde vandaag ook mee.
De dalende euro hielp ons ook geen reet dus dit argument gaat wat mij betreft niet op.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links