Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kleine min voor beurs Amsterdam

Gepubliceerd op 13 feb 2018 om 15:53 | Views: 2.538

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam liet dinsdag een klein verlies zien, net als de meeste andere beurzen in Europa. Er werd een stapje terug gedaan na de flinke koerswinsten een dag eerder. Op het Damrak werd het kwartaalbericht van Randstad positief ontvangen. Wessanen ging daarentegen in de uitverkoop na publicatie van de resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde halverwege de middaghandel 0,3 procent in de min op 522,48 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 791,21 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,3 procent. Londen was vrijwel onveranderd.

Randstad was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een winst van 2,6 procent. De uitzender wist vorig kwartaal de winst verder op te voeren en keert meer dividend uit. De groei kreeg ook in het begin van dit jaar een vervolg met een omzetstijging van 7 procent in januari. Grootste daler in de AEX was kabel- en telecomconcern Altice met een verlies van 3,4 procent.

Flow Traders

De resultaten van natuurvoedingsproducent Wessanen vielen niet in goede aarde. Het aandeel stond onderaan de MidKap met een min van 7,7 procent. Volgens analisten van KBC Securities heeft het moederbedrijf van onder meer Zonnatura afgelopen kwartaal een sterke margeverbetering gerealiseerd, maar was de omzetgroei aan de lage kant.

Beursintermediair Flow Traders (min 2,2 procent) deed een stap terug na de sterke opmars van 27 procent in de afgelopen twee handelsdagen. Vastgoedinvesteerder Wereldhave zakte 2,4 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Ingenieursbureau Arcadis was koploper bij de middelgrote bedrijven met een plus van meer dan 1 procent.

Euro

In Parijs daalde Kering 3,7 procent ondanks sterke resultaten. Het Franse luxeconglomeraat heeft de winst vorig jaar meer dan verdubbeld. Dat kwam onder meer door het succes van de twee grootste merken van het bedrijf, Gucci en Yves Saint Laurent. Vooral Gucci is bezig met een enorme opmars. Beleggers waren echter bezorgd over de negatieve impact van de wisselkoersen.

De euro was 1,2352 dollar waard, tegen 1,2275 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie werd 1,2 procent goedkoper op 58,54 dollar. Brentolie kostte 1,1 procent minder op 61,92 dollar per vat.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links