Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street staat voor lagere opening

Gepubliceerd op 13 feb 2018 om 14:58 | Views: 2.091

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

24.465,64 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting met minnen aan de handelsdag beginnen. Daarmee komt een einde aan een reeks van twee dagen waarin sprake was van herstel. Beleggers verwerken onder meer cijfers van frisdrank- en snackproducent PepsiCo. De agenda is verder nagenoeg leeg.

PepsiCo profiteerde afgelopen kwartaal van sterkere verkopen bij de snackdivisie. Daarmee kon de teruglopende frisdrankverkoop in Noord-Amerika worden gecompenseerd. Verder kwam ook Under Armour met cijfers. De maker van sportkleding wist qua omzet ruimschoots aan de verwachtingen te voldoen. Wel sloot het bedrijf het slotkwartaal af met een verlies.

Medicijnendistributeur AmerisourceBergen staat voor een koerssprong. Volgens The Wall Street Journal zou drogisterijbedrijf Walgreens Boots Alliance het concern benaderd hebben voor een overname. De marktwaarde van AmerisourceBergen wordt geraamd op krap 20 miljard dollar.

GM

Webwinkel Amazon staat ook in de schijnwerpers. Het bedrijf zou volgens mediaberichten honderden werknemers willen ontslaan. Het gaat om medewerkers op het hoofdkantoor in Seattle. Eerder maakte Amazon bekend verspreid over de Verenigde Staten juist duizenden banen te creëren.

Automaker General Motors (GM) gaat een fabriek in Zuid-Korea sluiten. Daardoor komen circa 2000 werknemers op straat te staan. De sluiting van de fabriek gaat gepaard met een last van 850 miljoen dollar.

Dow Jones

Verder blijven beleggers gespitst op de olieprijzen. Volgens een nieuw rapport van het Internationale Energieagentschap (IEA) zijn de Amerikanen hun winning van schalie-olie momenteel zo stevig aan het opvoeren dat de olieproductie in de VS ergens in de loop van dit jaar die van Saudi-Arabië en Rusland voorbij kan streven. Dat zet de olieprijzen waarschijnlijk weer onder druk.

De beurzen in New York sloten maandag met duidelijke winsten. De Dow-Jonesindex eindigde de sessie met een winst van 1,7 procent, op 24.601,27 punten. De brede S&P 500 ging 1,4 procent omhoog tot 2656,00 punten. Technologiebeurs Nasdaq dikte 1,6 procent aan tot 6981,96 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Arod74
0
Afwachtdagje vandaag in de VS, vooruitlopend op de inflatiecijfers van morgen (consensus is een daling van 2,1% het jaar ervoor naar 1,9% inflatie in januari). Geen idee hoe ze op die 1,9% komen en of dat wel klopt (waarom zou inflatie immers dalen bij een sterkere economie en duurder brandstof??).

Maar goed dat is de consensus, en onder de 1,9% wordt het waarschijnlijk up, en boven de 1,9% wordt het down. Maar dat is wat logica gebiedt, en dat gaat niet altijd op op de beurs...

Terwijl wat mij betreft alles onder de 2,1% eigenlijk zeer goed is en het helemaal niet raar zou zijn als de stand 2,2%, 2,3% of zelfs 2,4% is. Maar met een consensus van 1,9% onder de analisten breekt er dan paniek uit denk ik...
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links