Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Randstad laat aandeelhouder meeprofiteren'

Gepubliceerd op 13 feb 2018 om 09:30 | Views: 5.247 | Onderwerpen: detachering

RANDSTAD NV 17:35

41,71 +0,73 (+1,78%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Randstad laat aandeelhouders meeprofiteren van een reeks positieve ontwikkelingen. Dat schrijven analisten van KBC Securities in een rapport over de uitzender. Ze wijzen daarbij in het bijzonder naar het dividend dat Randstad in het vooruitzicht stelde. Dit kwam met 2,76 euro per aandeel uit op recordhoogte.

De cijfers van Randstad waren iets beter dan door de kenners van KBC was voorzien. De omzet steeg sterk, vooruitgeholpen door goede resultaten in Europa, waar volgens KBC het ingezette herstel opnieuw werd bevestigd. De brutowinst bleef ietwat achter, maar hier kon met een beschuldigende vinger naar wisselkoerseffecten worden gewezen.

Verder benadrukte KBC de positieve bijdrage van Monster. Dit kwam vooral door het kostenbesparingsprogramma dat eerder werd ingezet. Verder wijzen de kenners op de vooruitzichten voor het lopende kwartaal. De omzetgroei in januari ligt op 7 procent. Deze maand wordt in lijn met de voorgaande maand gepresteerd. Voor het hele jaar wordt door de markten gemiddeld rekening gehouden met een groei van 5 procent.

Kostenbesparingen

Volgens analisten van Goldman Sachs heeft Randstad geprofiteerd van kostenbesparingen in combinatie met verbeteringen in de productiviteit. Collega-kenners van Morgan Stanley wijzen op de groei in januari en februari. Die cijfers wijzen erop dat de groei in het eerste kwartaal van 2018 waarschijnlijk iets lager zal uitvallen op jaarbasis. Maar dit is volgens de Amerikanen niet verrassend.

KBC handhaaft zijn accumulate-advies met een koersdoel van 60 euro. Goldman hanteert een koopadvies op Randstad, terwijl Morgan Stanley het advies overweight op het aandeel plakt. Randstad was dinsdag in de vroege handel veruit de sterkste stijger in een licht negatieve AEX-index met een winst van 2,3 procent tot 56,16 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
RANDSTAD NV 91% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

RANDSTAD NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links