Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sweco tevreden over Nederlandse tak

STOCKHOLM (AFN) - Het Zweedse ingenieursbedrijf Sweco is tevreden over de ontwikkelingen bij zijn Nederlandse activiteiten. Die leverden afgelopen kwartaal een flinke bijdrage aan de winst, al kwam dat ook door een belastingmeevaller. Die hing samen met eerdere verliezen bij Grontmij, de onderneming uit De Bilt die in 2015 werd ingelijfd.

,,De positieve ontwikkeling in Nederland zet door'', aldus Sweco in zijn kwartaalbericht. Doordat winst wordt gemaakt, kunnen uitgestelde belastingvorderingen die zijn opgebouwd door verliezen in het verleden, worden verzilverd. Dat leverde het Zweedse bedrijf een eenmalige bate op van 161 miljoen kroon, ruim 16 miljoen euro.

Mede daardoor kon Sweco in het vierde kwartaal een winst van 480 miljoen kroon in de boeken zetten, fors meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet liep op jaarbasis met 3,6 procent op naar 4,6 miljard kroon. Het bedrijf waagde zich niet aan concrete voorspellingen voor 2018 maar liet wel weten dat de marktcondities in Zweden, Finland en Nederland gunstig zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links