Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sweco tevreden over Nederlandse tak

Gepubliceerd op 13 feb 2018 om 08:33 | Views: 3.889

Oranjewoud 15 feb

5,70 -0,25 (-4,20%)

STOCKHOLM (AFN) - Het Zweedse ingenieursbedrijf Sweco is tevreden over de ontwikkelingen bij zijn Nederlandse activiteiten. Die leverden afgelopen kwartaal een flinke bijdrage aan de winst, al kwam dat ook door een belastingmeevaller. Die hing samen met eerdere verliezen bij Grontmij, de onderneming uit De Bilt die in 2015 werd ingelijfd.

,,De positieve ontwikkeling in Nederland zet door'', aldus Sweco in zijn kwartaalbericht. Doordat winst wordt gemaakt, kunnen uitgestelde belastingvorderingen die zijn opgebouwd door verliezen in het verleden, worden verzilverd. Dat leverde het Zweedse bedrijf een eenmalige bate op van 161 miljoen kroon, ruim 16 miljoen euro.

Mede daardoor kon Sweco in het vierde kwartaal een winst van 480 miljoen kroon in de boeken zetten, fors meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet liep op jaarbasis met 3,6 procent op naar 4,6 miljard kroon. Het bedrijf waagde zich niet aan concrete voorspellingen voor 2018 maar liet wel weten dat de marktcondities in Zweden, Finland en Nederland gunstig zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Oranjewoud 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Oranjewoud

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links