Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kleine openingswinst voor AEX'

'Kleine openingswinst voor AEX'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent dinsdag waarschijnlijk met een kleine winst. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting licht hoger beginnen, na het aanhoudende herstel op Wall Street. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van Randstad en Wessanen.

Randstad wist vorig kwartaal zijn omzet en winst verder op te voeren. In vrijwel alle regio's waar de uitzender actief is, was sprake van duidelijke groei. Dat gold echter niet voor Noord-Amerika. De groei kreeg ook in het begin van dit jaar een vervolg. Volgens het bedrijf was in januari sprake van een omzetstijging van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Natuurvoedingsproducent Wessanen, het moederbedrijf van onder meer Zonnatura, deed in het vierde kwartaal opnieuw goede zaken met zijn eigen merken. Die wisten de omzet op eigen kracht met ruim 6 procent op te voeren ten opzichte van een jaar eerder. Ook de winst nam flink toe.

Altice

Het in Amsterdam genoteerde Franse kabel- en telecomconcern Altice heeft de verkoop van Zwitserse bezittingen afgerond. De telecommunicatie-activiteiten en datacenters gaan voor omgerekend zo'n 184 miljoen euro over naar InfraVia Capital Partners. Altice heeft torenhoge schulden en verkoopt onder meer onderdelen om die last te verlichten.

TomTom gaat digitale kaarten en voorspellende verkeersinformatie leveren aan de Finse wagenparkbeheerder Vinka. Vinka levert diensten aan onder meer taxibedrijven. Het aandeel Wereldhave zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. De Amerikaanse bank JPMorgan schroefde zijn aanbeveling voor de vastgoedinvesteerder terug.

LeasePlan

Autoleasebedrijf LeasePlan meldde bij de presentatie van de jaarcijfers nog steeds onderzoek te doen naar de ,,verschillende strategische opties'' voor het bedrijf, waaronder een beursgang. Tegen het Financieele Dagblad stelde topman Tex Gunning dat het bedrijf mikt op een gang naar de beurs in juni.

De Europese beurzen veerden maandag weer op. De AEX-index sloot 1,1 procent in de plus op 524,10 punten en de MidKap klom 0,8 procent tot 796,48 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,5 procent. Ook op de beurzen in New York werden opnieuw duidelijke winsten geboekt.

De euro was 1,2316 dollar waard, tegen 1,2275 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie werd 0,5 procent duurder op 59,60 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,6 procent tot 62,97 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:59 Beursupdate: Adyen drukt op AEX
  2. 09:15 Adyen duwt AEX nipt in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

876,51 11:06
+2,49 +0,28%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links