Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer reizigers voor TUI, maar toch verlies

HANNOVER (AFN/BLOOMBERG/DPA) - Reisbedrijf TUI heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer vakantiegangers als klant gehad en meer omzet behaald. De onderneming leed nog wel verlies, al viel dat lager uit dan een jaar eerder, blijkt uit een handelsbericht.

Het faillissement van luchtvaartmaatschappij Niki drukte voor de Duitse onderneming op de resultaten. Daardoor loopt TUI een vordering van 20 miljoen euro mis. De verkoop van drie hotels maakte die tegenvaller deels goed.

De verkopen voor de zomer lopen volgens de Duitse onderneming ,,zeer goed''. Vooral reizen naar Griekenland, Turkije en Cyprus zijn in trek. TUI verwacht dan ook voor heel 2018 een omzetgroei van 3 procent en een toename van de onderliggende operationele winst van minimaal 10 procent.

Nettoverlies

Het nettoverlies van TUI kwam in de maanden oktober tot en met december uit op 99,6 miljoen euro tegen 117,5 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet van het bedrijf groeide met 8 procent naar 3,6 miljard euro. Het onderliggende operationele verlies (ebita) zakte naar 24,7 miljoen euro, waar dat vorig jaar nog 72,5 miljoen euro was. Reisondernemingen halen hun winst doorgaans in de zomer en lijden 's winters veelal verlies.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links