Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brussel akkoord met megadeal Londense beurs

Gepubliceerd op 13 januari 2021 14:21 | Views: 2.467

Euronext 14:19

93,45 +0,90 (+0,97%)

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft het Britse beursbedrijf London Stock Exchange (LSE) definitief toestemming gegeven om dataleverancier Refinitiv over te nemen. De Brusselse mededingingsautoriteit deed diepgaand onderzoek naar de samenvoeging van de twee bedrijven, wegens zorgen over verminderde concurrentie bij de handel in financiële instrumenten. Nadat LSE onder andere de beurs van Milaan verkocht werden die bezwaren weggenomen.

Door de deal in aandelen tussen LSE en Refinitiv, waarmee 27 miljard dollar is gemoeid, ontstaat een van 's werelds grootste aanbieders van financiële data en analysemiddelen. LSE is naast uitbater van de Londense beurs ook leverancier van beursinformatie, en daar komen door de transactie tal van andere informatiesystemen bij.

Om goedkeuring voor de deal te krijgen sloot LSE vorig jaar een voorlopig akkoord over de verkoop van de Borsa Italiana in Milaan aan Euronext voor 4,3 miljard euro. Euronext, dat ook al de beurzen in onder andere Amsterdam, Parijs en Brussel exploiteert, groeit dankzij de overname van Borsa Italiana uit tot het grootste beursbedrijf van Europa.

Borsa Italiana

Euronext is dan ook blij met het Brusselse fiat dat LSE en Refinitiv voor hun deal krijgen. Daardoor komt namelijk ook de definitieve inlijving van Borsa Italiana dichterbij, zodat de overname volgens schema in de eerste helft van dit jaar kan worden afgerond.

LSE heeft de Europese toezichthouder ook beloofd zijn concurrenten toegang te blijven geven tot belangrijke marktinformatie. Daarbij gaat het onder andere om de bekende beursgraadmeters als de FTSE 100, maar ook om informatie over wisselkoersen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare