Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brussel akkoord met megadeal Londense beurs

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft het Britse beursbedrijf London Stock Exchange (LSE) definitief toestemming gegeven om dataleverancier Refinitiv over te nemen. De Brusselse mededingingsautoriteit deed diepgaand onderzoek naar de samenvoeging van de twee bedrijven, wegens zorgen over verminderde concurrentie bij de handel in financiële instrumenten. Nadat LSE onder andere de beurs van Milaan verkocht werden die bezwaren weggenomen.

Door de deal in aandelen tussen LSE en Refinitiv, waarmee 27 miljard dollar is gemoeid, ontstaat een van 's werelds grootste aanbieders van financiële data en analysemiddelen. LSE is naast uitbater van de Londense beurs ook leverancier van beursinformatie, en daar komen door de transactie tal van andere informatiesystemen bij.

Om goedkeuring voor de deal te krijgen sloot LSE vorig jaar een voorlopig akkoord over de verkoop van de Borsa Italiana in Milaan aan Euronext voor 4,3 miljard euro. Euronext, dat ook al de beurzen in onder andere Amsterdam, Parijs en Brussel exploiteert, groeit dankzij de overname van Borsa Italiana uit tot het grootste beursbedrijf van Europa.

Borsa Italiana

Euronext is dan ook blij met het Brusselse fiat dat LSE en Refinitiv voor hun deal krijgen. Daardoor komt namelijk ook de definitieve inlijving van Borsa Italiana dichterbij, zodat de overname volgens schema in de eerste helft van dit jaar kan worden afgerond.

LSE heeft de Europese toezichthouder ook beloofd zijn concurrenten toegang te blijven geven tot belangrijke marktinformatie. Daarbij gaat het onder andere om de bekende beursgraadmeters als de FTSE 100, maar ook om informatie over wisselkoersen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 apr Euronext meldt flink lagere volumes
  2. 16 feb Gaat Euronext dit jaar opnieuw het overnamepad op?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Euronext

85,500 17:35
-2,650 -3,01%
Premium

Gaat Euronext dit jaar opnieuw het overnamepad op?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links