Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Veel NOW-aanvragen vanuit horeca en detailhandel

Gepubliceerd op 13 januari 2021 13:37 | Views: 1.459

AMSTERDAM (ANP) - Ruim de helft van de goedgekeurde NOW-aanvragen in de derde periode van de steunregeling is naar bedrijven uit de horeca en detailhandel gegaan. In totaal werden ruim 81.000 aanvragen gedaan bij uitkeringsinstantie UWV, dat er ruim 77.000 goedkeurde.

De aanvraagtermijn van de derde periode van de NOW-regeling, waarmee bedrijven een bijdrage aan de loonkosten kunnen krijgen, liep oorspronkelijk van 16 november tot en met 13 december. Na de aankondiging van de tweede lockdown ging het aanvraagloket nog twee weken open, tot en met 27 december. In die heropening werden 23.000 aanvragen ingediend, ruim een kwart van het totaal.

De ruim 77.000 bedrijven die deze keer een voorschot kregen hebben in totaal een kleine 1,3 miljoen mensen in dienst. Meer dan de helft (ruim 52.000 bedrijven) hadden minder dan tien werknemers .

Het UWV verwacht in totaal zo'n 2,8 miljard euro uit te keren aan NOW-voorschotten tijdens de derde versie van de regeling. Bij de eerste NOW-regeling was dat nog 7,9 miljard euro en in de tweede NOW-regeling betaalde UWV 4,3 miljard euro uit. Het aantal bedrijven lag in de tweede periode wel lager met ruim 63.500 toekenningen.

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Bas2012 13 januari 2021 14:32
  quote:

  Prince Meander schreef op 13 januari 2021 13:42:


  En WIE GAAT DÁT BETALEN???
  RUTTE ZEKER NIET ?


  Wij allemaal via inflatie

  De overheid betaalt nooit de schuld terug stop gewoon met die gedachte. De overheid leent bij en creeert geld en via controle (lees fiscale repressie) kan het zorgen dat haar schuld weggeprint wordt met nieuw geld in reële termen. Dit is niet nieuw dit deden de Romeinen al via zilvergehalte aanpassingen in munten en vele varianten daarna.

  Maw alles om je heen wordt niet duurder maar het geld wat je hebt wordt minder waard tov activa (huizen/aandelen etc etc)

  Doe er je voordeel mee
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare