Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Weer productiestop Britse fabriek Honda door aanvoerproblemen

Gepubliceerd op 13 januari 2021 11:33 | Views: 1.685 | Onderwerpen: Groot-Britannië

LONDEN (ANP/RTR) - De productie bij de Britse fabriek van het Japanse autoconcern Honda Motor wordt opnieuw een tijdje stilgelegd vanwege problemen met de aanvoer van onderdelen zoals chips. Het bedrijf wijst daarbij op de coronacrisis en de lockdowns, waardoor het wereldwijde distributienetwerk is ontregeld.

Honda had in december en eerder deze maand ook al tijdelijk de productie onderbroken bij de fabriek in het Engelse Swindon vanwege een onderdelentekort als gevolg van grote drukte in Britse havens door de brexit. De productie zal nu van volgende week maandag tot en met donderdag worden stilgelegd. Vrijdag moet dan weer worden begonnen met de bouw van auto's.

Bij de fabriek in Swindon, de enige fabriek van het autobedrijf in het Verenigd Koninkrijk, rolden in 2019 bijna 110.000 auto's van de band. Honda is van plan volgend jaar de locatie permanent te sluiten.

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Kees1 13 januari 2021 18:29
    Deze fabriek sluit later dit jaar. De nieuwe Civic wordt in Japan gebouwd. Dit besluit tot sluiting was al voor het besluit tot brexit genomen, omdat het verdrag Japan-EU voor Honda niet meer noodzaakt tot de bouw van auto's in de EU. Hierbij speelt ook een rol dat Honda weinig auto's weet te verkopen in de EU en het VK.
    Ofwel, ja, brexit maakt het niet gemakkelijk, maar onderliggend speelt er veel meer.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare