Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX lager op overwegend rode beursdag Europa

Gepubliceerd op 13 jan 2020 om 17:46 | Views: 1.980 | Onderwerpen: Europa

AEX 24 jan

614,24 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend in het rood gesloten. Beleggers keken vooral vooruit naar de ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten later deze week. Ze zijn met name benieuwd naar de details van het handelsakkoord. Ook wachten ze de start van het cijferseizoen af dat deze week voorzichtig op gang komt.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,3 procent lager op 608,90 punten. De MidKap steeg een fractie tot 930,67 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,2 procent. Londen ging 0,4 procent omhoog.

Informatieleverancier RELX maakte bekend dat het analysebedrijf ID Analytics overneemt voor 375 miljoen dollar. Het aandeel steeg een fractie. Staalbedrijf ArcelorMittal was met een plus van 2 procent de grootste stijger in de AEX. Galapagos sloot de rij met een verlies van 1,9 procent. De biotechnoloog heeft voldoende patiënten gevonden voor een belangrijke klinische studie.

PostNL

In de MidKap ging metalenspecialist AMG aan kop met een plus van 2 procent. Hekkensluiter was postbezorger PostNL met een min van 2,6 procent. Ook maaltijdbestelsite Takeaway verloor na een kritisch analistenrapport van BNP Exane Paribas. Het aandeel werd 1,7 procent minder waard.

Neways raakte ruim 8 procent kwijt bij de kleinere bedrijven. De producent van elektronische componenten verlaagde zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat opnieuw na mindere prestaties in de tweede jaarhelft.

Nissan

In Parijs leverde Renault 2,8 procent in. De Japanse automaker Nissan onderzoekt volgens mediaberichten of een einde kan worden gemaakt aan de jarenlange samenwerking met zijn Franse partner. De slechte verhoudingen tussen de Japanners en de Fransen kwam aan het licht in de nasleep van de val van automagnaat Carlos Ghosn.

Thyssenkrupp klom 2,3 procent in Frankfurt. Het Duitse industrieconcern overweegt volgens het tijdschrift Der Spiegel zijn staaltak met branchegenoot Salzgitter (plus 2 procent) te laten fuseren. Wirecard steeg 2,4 procent na een wisseling in de top van het Duitse betalingsbedrijf.

De euro was 1,1138 dollar waard tegen 1,1115 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent goedkoper op 58,34 dollar. Brentolie kostte 1 procent minder op 64,36 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
P.Latzak
0
Na de stunt v/d Franse Hugo de Groot, is de France/Japanse relatie er niet beter op geworden
Drdredederde
0
Waar komt opmerking van IEX vandaan? 'Ook maaltijdbestelsite Takeaway verloor na een kritisch analistenrapport van BNP Exane Paribas. Het aandeel werd 1,7 procent minder waard'??????? Is rapport uit 16 augustus 2018!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links