Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Overeenkomst China-VS stopt handelsoorlog niet'

Gepubliceerd op 13 januari 2020 12:49 | Views: 7.478 | Onderwerpen: China, Verenigde Staten

PEKING (AFN/RTR) - De ondertekening van de fase 1-handelsovereenkomst door China en de Verenigde Staten later deze week maakt geen einde aan de handelsoorlog tussen de economische grootmachten. Daarvoor waarschuwt vicepresident Myron Brilliant van de Amerikaanse Kamer van Koophandel.

Volgens Brilliant, die een toelichting gaf in Peking, geldt voor beide kampen dat er een zucht van opluchting zal zijn geweest. Maar hij voegde daar direct aan toe dat het belangrijk is dat beide landen blijk geven van de noodzaak om vooruitgang te boeken in de fase 2-onderhandelingen.

Hij wees er onder meer op dat er nog geen structurele oplossingen bestaan voor bepaalde "kernkwesties". Brilliant noemde als voorbeeld de Chinese subsidies voor staatsbedrijven en industrieel beleid dat zorgt voor een ongelijk speelveld. Verder hielden de VS ook nog eens 370 miljard dollar aan heffingen op Chinese goederen in stand.

Sceptici vragen zich af of de fase 1-deal stand zal houden. Ze wijzen dan op de grote hoeveelheid landbouwproducten die China zou moeten importeren uit de VS als onderdeel van de overeenkomst.

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 suske wiet 13 januari 2020 13:28
  quote:

  pietje-2005 schreef op 13 januari 2020 12:52:


  Handelsoorlogen zijn continue bezig; altijd.
  Als het wat milder gaat, laten we het woord "oorlog" weg, maar het intimideren en chanteren gaat onverminderd verder, natuurlijk, om druk op de ketel te houden.

  Vrije handel in een globale wereld was een utopie .
  We gaan terug naar af .
  Het WTO heeft zijn werk heel slecht gedaan .
 2. forum rang 6 shortie 13 januari 2020 14:33
  "Sceptici vragen zich af of de fase 1-deal stand zal houden."

  Dat vragen die sceptici zich niet alleen af maar zij weten, net als iedereen, ook het antwoord al...

  Deze Fake deal was enkel bedoeld om de rust terug te laten keren in het amerikaanse verkiezingsjaar. Niets opgelost v.w.b. de kernpunten waarvoor de vete in eerste instantie door de VS gestart werd.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare