Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Afwachtend begin voor Damrak'

Gepubliceerd op 13 jan 2020 om 08:26 | Views: 2.656

AEX 24 jan

614,24 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal maandag waarschijnlijk iets lager openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen afwachtend te beginnen. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten later deze week.

Een Chinese handelsdelegatie onder leiding van vicepremier Liu He is van maandag tot woensdag in Washington. Als onderdeel van de overeenkomst beloofden de VS af te zien van eerder aangekondigde verhogingen van importtarieven op Chinese goederen. Peking beloofde op zijn beurt voor miljarden extra aan landbouwgoederen uit de VS te zullen aanschaffen.

Zakenkrant The Wall Street Journal meldde daarnaast dat de VS en China ieder halfjaar gaan overleggen over de economische relatie tussen de landen. Het plan zal bij de ondertekening van de gedeeltelijke handelsovereenkomst worden aangekondigd. Deze halfjaarlijkse ontmoetingen staan los van de onderhandelingen over een fase 2-handelsovereenkomst.

Mogelijke renteverlaging

Aan het rentefront wordt de kans dat de Britse centrale bank later deze maand de rente zal verlagen steeds groter. Beleidsmaker Gertjan Vlieghe van de Bank of England (BoE) zei tegen zakenkrant Financial Times dat hij voor een renteverlaging zal stemmen als er geen tekenen van economische vooruitgang zijn sinds de verkiezingen van half december.

Op het Damrak kwam Neways met een handelsbericht. De leverancier van elektronische onderdelen verwacht in 2019 een bedrijfsresultaat van 15 miljoen euro. De omzet zal in 2019 iets hoger zijn dan in 2018. Het resultaat in de tweede jaarhelft van 2019 valt volgens het bedrijf enigszins lager uit dan in de eerste jaarhelft, terwijl eerder werd gerekend op een vrijwel gelijk resultaat.

Euronext

Euronext staat eveneens in de schijnwerpers. De beursuitbater kreeg een koopadvies van Jefferies. Daarnaast bevestigde topman Stéphane Boujnah in een interview met de Franse krant Le Figaro dat het bedrijf achter onder meer de beurs in Amsterdam nog altijd onderzoek doet naar een mogelijke overname van zijn Spaanse branchegenoot BME.

Ook gaat de aandacht uit naar de Duitse staalsector. Het Duitse industrieconcern Thyssenkrupp overweegt volgens het tijdschrift Der Spiegel zijn staaltak met branchegenoot Salzgitter te laten fuseren. Topvrouw Martina Merz van Thyssenkrupp zou volgens bronnen binnenkort met haar collega Heinz Jörg Fuhrmann van Salzgitter spreken. Een woordvoerder van Salzgitter ontkende echter dat er een ontmoeting gepland staat.

De euro was 1,1128 dollar waard tegen 1,1115 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 59,13 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 65,02 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
up en down
0
Waar wachten we op denkt u!
Dit spelletje van bedrog zwendel en oplichterij op de beurzen duurt nu al jaren zo en telkens zijn er meer verliezers dan winnaars De olieprijs was/is flink,, gedaald door de jaren heen maar aan de pomp merk je daar niets van alleen dan als de olieprijs weer eens een paar dollarcent/eurocent stijgt dan doen pomphouders er een cent direct er bovenop! Ik tank al heel lang niet meer in Nederland maar in het buitenland zoals bijvoorbeeld Belgie en dat scheelt al gauw meer dan 35 eurocent per liter goedkoper..... En al stijgt de olieprijs dan helpt de Be regering er dan mee dat de accijns aangepast wordt om de prijs laag te houden......
In Nederland doen ze er dan gewoon nog een paar centen meer op!!!!!!!. Er staan steeds meer files van 600 km lengte in de vroege ochtend!!!! Dus de consument deert die verhoging van brandstof helemaal niet en sukkelt gewoon verder!!!!!!!!!!! Dus hoezo klimaat invloeden protesten door vervuiling en opwarming van deze aardkloot???
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links