Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winsten op Wall Street door handelsoptimisme

Gepubliceerd op 12 december 2019 19:41 | Views: 2.202

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag in het groen, al werden de flinke koerswinsten van eerder op de dag wel deels prijsgegeven. De aandacht van beleggers op Wall Street bleef vooral uitgaan naar de ontwikkelingen aan het Chinees-Amerikaanse handelsfront. President Donald Trump meldde op Twitter dat de Verenigde Staten dicht bij een "grote deal" met China zijn.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,5 procent hoger op 28.048 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent tot 3159 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent tot 8689 punten.

Volgens Trump willen de Chinezen een deal, net als de Amerikanen. Komende zondag zouden nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen ingaan. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden deze te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen.

Delta Air Lines

Bedrijven die vatbaar zijn voor handelsperikelen stonden bij de winnaars. Chipfondsen als Intel, Advanced Micro Devices (AMD), Micron Technology en Nvidia stegen tot 4,7 procent. Machinebouwer Caterpillar kreeg er 1,2 procent bij.

Ook was er aandacht voor Delta Air Lines. Het luchtvaartconcern rekent volgend jaar op een omzetgroei van 4 tot 6 procent. Daarbij moet ook de winst worden opgekrikt geholpen door de toenemende vraag naar vliegtickets. Het aandeel Delta ging 3,3 procent omhoog. Branchegenoten als United Airlines, American Airlines en Southwest Airlines liftten mee met plussen tot 3,6 procent.

Starbucks

Koffieketen Starbucks klom 2 procent dankzij een adviesverhoging door JPMorgan Chase. Industrieconcern General Electric (GE) kreeg een koopadvies van UBS en profiteerde met een plus van 3,7 procent.

Op macro-economisch gebied kwamen er cijfers over de producentenprijzen en de wekelijkse uitkeringsaanvragen in de VS.

De euro noteerde 1,1108 dollar tegen 1,1115 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent meer op 59,52 dollar. Brentolie klom 1,3 procent tot 64,55 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
2
Winsten op Wall Street door handelsmanipulatieve tweet, is de juiste kop van het artikel.
Suriname
0
Geen enkel vooruitgang... Trump strategie om zo de beurs steeds omhoog te persen...
DeepSpaceHorizon
0
Nou ja aan volatiliteit geen gebrek. Lekker traden maar wel snel je winst pakken. Prachtige spikes up & down.
Henny92
0
quote:

Call me Put schreef op 12 december 2019 19:50:


No Deal, tariffs on!!
Mark my words


Gemarkeerd!
Zit Trump ook in de puts?
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord